Kristoffersen vurderer uvanlig grep i jakten på sammenlagtseieren

Henrik Kristoffersen satser på å hente poeng fra super-G-rennet i Hinterstoder i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen satser på å hente poeng fra super-G-rennet i Hinterstoder i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen kjører trolig super-G rennet i østerrikske Hinterstoder for å sikre seg verdifulle poeng i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marcel Hirscher, som la opp før sesongen, har vunnet verdenscupen sammenlagt de siste åtte sesongene. Nå er den gjeveste krystallkula i alpinsirkuset «ledig».

Den kula har Henrik Kristoffersen ønsket seg lenge. For øyeblikket leder 25-åringen sammenlagtcupen, men både Aleksander Aamodt Kilde og Alexis Pinturault puster Rælingen-gutten i nakken.

Derfor tar Kristoffersen et uvanlig grep til han å være, i jakten på viktige poeng i kampen om sammenlagtseieren: Å kjøre super-G.

Han har tidligere ymtet frampå at det kan være aktuelt å kjøre fartsrennet i Hinterstoder i slutten av februar. Til NTB søndag gikk han langt i å bekrefte at han stiller til start.

– Jeg kommer til å kjøre kombinasjonen i Hinterstoder på fredagen. Og så kjører jeg super-G lørdag hvis det går bra fredag, sier han.

Mister trolig ledelsen

Kristoffersen er nærmere å vinne verdenscupen sammenlagt enn noen gang . Etter helgens renn i Chamonix har han 47 poengs ledelse på Kilde og 61 poeng på Pinturault.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men når Kristoffersen skal i aksjon igjen har han sannsynligvis mistet ledelsen til Kilde, som allerede denne uken kjører utfor og super-G i Østerrike.

Kristoffersen ikke skal i aksjon før 22.- og 23. februar i Japan. Da er både slalåm og storslalåm på programmet.

Kjørte ut

I Chamonix sist helg endte det med at Kristoffersen kjørte ut i slalåmrennet lørdag og i utslagsrundene i parallellslalåmrennet søndag.

– Å kjøre ut, det kan skje. Vi kjører hele tiden på grensen, sier han til NTB, før han legger til at det er helt normalt å kjøre ut en gang eller to når man kjører tolv slalåmrenn i sesongen.

Men Kristoffersen lar seg ikke stresse. Han vet at det er mange renn igjen før det hele avsluttes i midten av mars.