Solbakken og Hareide kan bli Årets trener i Danmark

Danmarks landstrener Åge Hareide kan få prisen som Årets trener i Danmark.
Danmarks landstrener Åge Hareide kan få prisen som Årets trener i Danmark. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix) / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide kan bli Årets trener i Danmark for andre år på rad. Den danske landslagssjefen er nominert sammen med blant andre København-trener Ståle Solbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to nordmennene er nominert til prisen Årets trener 2019 sammen med Christian Nielsen (Lyngby) og David Nielsen (AGF), skriver Det danske fotballforbundet (DBU) på sine nettsider tirsdag.

Hareide, som også vant prisen i fjor, er nominert gjennom det danske landslagets fremragende prestasjoner, blant annet ved å kvalifisere seg til EM 2020 i gruppe med blant andre Irland og Sveits.

«Og å spille tre og et halvt år uten å tape taler for seg selv», skriver DBU.

Ståle Solbakken har vunnet prisen tre ganger tidligere (2007, 2011 og 2016). FC København-treneren er nominert igjen etter at han nok en gang førte den danske hovedstadsklubben til seriegull.

DBU trekker også fram at han har videreutviklet danske spillere som Jonas Wind og Robert Skov, og at han med en skadeplaget tropp kvalifiserte laget til europaligaen i 2020.

Hvem som til slutt stikker av med prisen får vi ikke vite før lørdag 29. februar. Gjennom hele den uken vil det danske fotballforbundet uken gjennom hylle klubber og personer i dansk fotball for innsatsen i året som gikk – før vinnerne av enkelte priser avsløres på en tilstelning 29. februar.