Gro Hammerseng-Edin blir ny TV 2-kommentator: – Dette er drømmejobben

Gro Hammerseng-Edin.
Gro Hammerseng-Edin. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Norges mest populære idrettsutøvere blir ny sportskommentator på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 utlyste nylig rollen som sportskommentator rett over nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater. Nå har valget falt på en av Norges mest populære idrettsutøvere, Gro Hammerseng-Edin (39).

- Hammerseng-Edin imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en melding.

Den tidligere håndballstjernen Hammerseng-Edin sier hun umiddelbart tente på

jobben.

- Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier Hammerseng-Edin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gro Hammerseng-Edin har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag. ‘

Mange menn i kommentatorrollene

Etter spillerkarrieren har hun erfaring innenfor formidling i ulike former som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

- Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Hammerseng-Edin.

Dermed følger TV 2 etter allmennkringkasteren på Marienlyst som nylig ansatte Jan Petter Saltvedt som ny kommentator med samme dekningsområde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også på Kanpanje: Jan Petter Saltvedt blir ny sportskommentator på NRK

Starter i mars

Gro Hammerseng-Edin starter i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen. Hammerseng-Edin vil også jobbe tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.

- Jeg ser frem til å delta i debatten og jeg vet at temaer som mangfold, maktstrukturer, likeverd, folkehelse, frivillighet, etiske gråsoner, samfunnsansvar, homohets og rasisme i idretten vekker umiddelbart engasjement hos meg. Samtidig er jeg veldig klar for å utvide perspektivet mitt, være nysgjerrig og leve med i det som skjer i idretten og i ordskiftet, sier den tidligere landslagsstjerna i håndball.

Denne saken ble først publisert på Kampanje.com.