Nent med ny Bundesliga-avtale: – Haaland-effekten er reell

Det er ellevill interesse for Erling Braut Haaland blant norske fotballentusiaster, melder Nent, som nylig har utvidet sin avtale om Bundesliga-rettigheter. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Det er ellevill interesse for Erling Braut Haaland blant norske fotballentusiaster, melder Nent, som nylig har utvidet sin avtale om Bundesliga-rettigheter. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bundesliga-interessen i Norge har eksplodert etter Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund. Nå blir tysk fotball å finne på Viaplay fram til 2025.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nent Group skriver mandag at de har sikret seg eksklusive rettigheter til å vise tysk Bundesliga i hele Norden fram til 2025. Dermed kan fotballinteresserte nordmenn vente seg mer enn 300 direktesendte Bundesliga-kamper på Viaplay årlig i tiden framover.

TV-giganten er virkelig i vinden om dagen. Nylig sikret Nent seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. I tillegg overtar de som formidler av VM og verdenscup i alle nordiske skigrener og alpint fra 2021/22-sesongen.

Erling Braut Haalands imponerende start i Borussia Dortmund har gjort at flere nordmenn har fått øynene opp for den tyske toppdivisjonen i fotball de siste dagene. Det har ført til rekordhøye seertall.

– De tre første kampene til Erling Braut Haaland er de mest sette Bundesliga-kampene på Viaplay noensinne, med kampen mot Köln (24. januar) som den mest sette. Denne kampen hadde nesten fire ganger så mange seere som vår Bundesliga-rekord fra før Haaland ble Dortmund-spiller, sa Thomas Horn, kommunikasjonsrådgiver i Nent, til Aftenposten forrige uke.

Sportssjef i Nent Group, Cecilia Gave, forteller at seertallene er på høyde med tall som Manchester United og Liverpool genererer i FA-cupen.

– Haaland-effekten er reell, sier hun til Kampanje mandag.

Viaplay og Viasport skal fortsette å dekke tysk fotball med norske eksperter, kommentatorer og egne studiosendinger.