Barcelona og Real Madrid snudde til seier

Lionel Messi hadde tre målgivende og herjet for Barcelona i 3-2-seieren over Betis. Foto: AP Photo / Miguel Morenatti / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Både Barcelona og Real Madrid lå under søndag, men begge lagene snudde til seier. Barcelona slo Betis 3-2, mens Real Madrid knuste Osasuna 4-1.

Barcelona var under både 0-1 og 1-2 borte mot Betis, men snudde og vant 3-2.

Allerede etter seks minutter tok hjemmelaget ledelsen. Barcelona-stopper Clément Lenglet stoppet et skuddforsøk med armen, og fra straffemerket var Sergio Canales kontant. Han sendte ballen den ene veien og Marc-André ter Stegen den andre.

Bare tre minutter senere var lagene like langt etter en perlescoring av Barcelona. Lionel Messi chippet gjennom Frenkie de Jong med kirurgisk presisjon, og etter at nederlenderen hadde tatt ned ballen på brystet, banket han ballen i mål på helvolley fra tre meter.

Drøye kvarteret etter gikk hjemmelaget opp i 2-1. Nabil Fekir fikk gå og gå uten press, og fra 17 meter banket han ballen i lengste hjørne med venstrefoten.

Så var det Sergio Busquets sin tur til å bli servert av Messi. Argentineren chippet inn et frispark som til slutt endte i beina på spanske Busquets. Han tok ned ballen og skled inn 2-2 på overtid av den første omgangen.

Og etter 72 minutter var snuoperasjonen et faktum, og også denne gangen var Messi nest sist på ballen. Lenglet headet i mål fra elleve meter. Joel Robles i Betis-buret skulle kaste seg etter ballen, men skled og måtte bare se ballen gå i mål.

Dermed gjorde franskmannen opp for seg etter at han lagde straffe tidlig i oppgjøret.

Scoringen var kampens siste. Barcelona vant 3-2.

Real Madrid snudde og vant

Også Real Madrid havnet under i sitt oppgjør søndag. De møtte Osasuna borte, som tok ledelsen etter kvarteret ved Unai Garcia. Han stanget inn 1-0 etter en corner.

Så scoret Isco på helvolley fra ni meter og Sergio Ramos på heading med fem minutters mellomrom, som sørget for 2-1-ledelse til pause.

På tampen av oppgjøret lurte Lucas inn 3-2 via keeper, før Luka Jovic banket ballen opp i nettaket på overtid til 4-1.

Dermed er det status quo i toppen av La Liga-tabellen. Real Madrid (52) er fortsatt tre poeng foran Barcelona (49), mens Getafe er nummer tre med 42 poeng.