Bayern München klarte ikke å øke luken i Bundesliga

Robert Lewandowski og Bayern München spilte uavgjort mot RB Leipzig søndag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

RB Leipzig er fortsatt på skuddhold til Bundesliga-tittelen etter at toppkampen borte mot ligaleder Bayern München endte 0-0. Kun ett poeng skiller lagene.

Med det gikk Bayern München på sitt første poengtap i Bundesliga på seks kamper. Laget hadde ikke avgitt poeng siden 1-2-tapet mot Borussia Mönchengladbach i starten av desember.

Resultatet er godt nytt for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund på tredjeplass. Gultrøyene har fire poeng opp til Bayern München og tre til Leipzig når 15 runder gjenstår.

Også Borussia Mönchenglad kan glede seg over uavgjortresultatet. Laget har én kamp mindre spilt enn gullrivalene og kan ende på like mange poeng som Leipzig hvis hengekampen vinnes.

Leipzig nærmest

Hjemmelaget begynte klart best og styrte mesteparten av spillet i første omgang. Fem minuttet før pause var målsniken Robert Lewandowski nære ved å sende rødtrøyene i ledelsen. Heldigvis for gjestene fikk Dayot Upamecano sleivet ballen til corner.

Like etter pause hadde Marcel Sabitzer en gedigen mulighet til å sende gjestene i føringen, men avslutningen fra tolv meter gikk himmelhøyt over.

Bayern München fikk straffe etter 53 minutter da Lewandowski ble felt, men ved hjelp av videodømming ble avgjørelsen korrekt omgjort siden polakken var i offside i forkant av forseelsen.

Ny gigantsjanse

Så var det smått utrolig at Timo Werner ikke sendte Leipzig i ledelsen etter en drøy time. Alene med keeper mottok den ellers målfarlige tyskeren ballen på elleve meter, men forsøket endte til side for mål.

Lewandowski og Leon Goretzka vartet opp med flott veggspill ti minutter før slutt. Dessverre for rødtrøyene var Leipzigs sisteskanse Péter Gulácsi med på notene og fikk avverget forsøket til Goretzka.

Søndagens tidligkamp mellom Borussia Mönchengladbach og Köln ble utsatt som følge av uvær.