Kvartfinaledrømmen brast for Storhamar etter ettmålstap

Storhamars Emilie Hovden ble toppscorer i kampen mot Bietigheim sammen med lagvenninnen Maja Jakobsen. De sju målene hennes var imidlertid ikke nok til å hjelpe Storhamar til kvartfinale i EHF-cupen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storhamar måtte ta poeng borte mot tyske Bietigheim for å ta seg til kvartfinale i EHF-cupen i håndball, men tapte 27-28 søndag.

Storhamar hadde kvartfinaleskjebnen i egne hender og var bare avhengig av å unngå tap mot Bietigheim, som lå sist i gruppe D. Men i Tyskland fikk de det ikke til å stemme, og kampen endte til slutt med et surt ettmålstap.

Tidligere søndag hadde danske Herning-Ikast tapt sin kamp mot russiske Lada Togliatti. Dermed måtte Storhamar ha minst ett poeng for å nå kvartfinalen i EHF-cupen.

Til pause sto det hele 16-11 til vertene, men Storhamar kom sterkt tilbake i starten av annen omgang, og sju minutter ut i omgangen var tyskernes femmålsledelse redusert til en ettmålsledelse. Etter 48 minutters spill var Storhamar endelig likt med tyskerne da resultattavla viste 23-23.

Sju minutter før full tid hadde Storhamar snudd kampen og ledet med ett mål. Minuttet før full tid sto det uavgjort 27-27, men Bietigheim rakk å sette inn ett siste mål før sluttsignalet gikk.

Dermed blir det ingen kvartfinale på det norske laget, som endte på tredjeplass i gruppe D, bak Herning-Ikast og Lada Togliatti.

Storhamars Emilie Hovden og Maja Jakobsen ble kampens toppscorere med sine sju mål.