Målfest da Haaland for første gang gikk målløs av banen for Dortmund

Erling Braut Haaland gikk for første gang målløs av banen for Dortmund. Foto: AP Photo / Martin Meissner Foto: NTB scanpix

Etter sju Bundesliga-mål på tre kamper klarte ikke Erling Braut Haaland å score for Borussia Dortmund mot Bayer Leverkusen lørdag. Hjemmelaget vant 4-3.

Erling Braut Haaland har åpnet Dortmund-karrieren forrykende med sju mål på tre Bundesliga-kamper og åtte mål på fire kamper i alle turneringer. Lørdag måtte han gå slukøret av banen uten mål og uten poeng i borteoppgjøret mot Bayer Leverkusen.

– Vi var ikke gode nok som lag. Da vinner vi ikke. Vi må bli bedre, sa Haaland foran et samlet pressekrops etter oppgjøret.

Tapet gjør at Dortmund fortsatt er nummer tre på tabellen. Bayern München og Leipzig møtes til toppkamp søndag. Bayern leder poenget foran Leipzig.

– Vi var bare ikke bra nok. Vi må jobbe hardere på trening. Da vil resten komme. Leverkusen var gode. Det er et bra lag og vi var ikke på vårt beste i dag. Det er ikke så mye mer å si, fortsatte Haaland.

– Tror du tittelen fortsatt er innenfor rekkevidde?

– Vi må bare ta kamp for kamp. Så får vi se.

Hjemmelaget best i gang

Det var Bayer Leverkusen som startet best. Etter 19 minutter ble Kevin Volland slått gjennom og sendte Bayer Leverkusen i føringen etter en knallhard avslutning.

Kun to minutter senere fikk Mats Hummels stå umarkert i feltet. Etter en strålende slått corner av Jadon Sancho stanget kapteinen ballen i mål. Dermed sto det 1-1.

Så vartet nysigneringen Emre Can opp med en klassescoring. Han fikk ballen på 25 meter og smalt ballen i krysset.

Kevin Volland satte så sitt andre mål for dagen etter 43 minutter. Volland fikk ballen fra Jonathan Tah som akkurat klarer å holde ballen i spill etter en cornervariant. Han hamret ballen i mål fra fem-seks meter. Dermed gikk lagene til pause med 2-2.

VAR-annullering

Målfesten fortsatte i den andre omgangen. Jadon Sancho fikk ballen innenfor 16-meteren og satte ballen i mål etter 51 minutter. Men målet ble annullert etter en VAR-sjekk fordi Lars Bender ble dratt ned av Giovanni Reyna like før.

Tolv minutter senere tok derimot Dortmund ledelsen. Etter at Achraf Hakimi hadde fått ballen av Haaland, spilte han en kjapp vegg med Sancho. Så slo Hakimi inn til Raphaël Guerreiro, som satte ballen i det lengste hjørnet.

To raske fra Leverkusen

Men igjen kom Leverkusen tilbake. Først satte Leon Bailey ballen i det lengste hjørnet fra 16 meter, før Bender headet inn 4-3, som også ble sluttresultatet.