Everton fortsatte godformen med seier over Crystal Palace

Evertons Richarlison (venstre) scoret ett av Evertons tre mål mot Crystal Palace. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Bernard, Richarlison og Dominic Calvert-Lewin scoret målene da Everton vant 3-1 hjemme over Crystal Palace. Brighton og Watford spilte 1-1.

Da Crystal Palace presset på for å ta ledelsen, var det Richarlison som mot spillets gang sikret 2-1-ledelse på Goodison Park. Like før slutt fastsatte Calvert-Lewin sluttresultatet.

Gjestene fra London sendte av gårde et skremmeskudd i stolpen tidlig i første omgang, men resten av omgangen skjøt Roy Hodgsons mannskap med løskrutt i Liverpool.

Da var det derimot mer fart i hjemmelaget før pause. Etter et forarbeid i verdensklasse av Theo Walcott på høyresiden var det Bernard som var sist på ballen da Everton satte inn omgangens eneste mål.

Mot spillets gang

Det var et langt friskere Crystal Palace Palace-lag som kom på banen i annen omgang. Wilfried Zaha var nær ved å utligne tre minutter ut i omgangen, men fra kort hold bommet bortelagets stjernespiller på ballen.

Få minutter senere viste Zaha at han var bedre i servitørrollen lørdag. 27-åringen slo ballen i bakrommet der Christian Benteke kom stormende. Belgieren fyrte løs fra skrått hold og satte ballen i nærmeste hjørne.

Gjestene hadde mer på lager og fortsatte å trykke på, men mot spillets gang sendte en ny brasilianer hjemmelaget opp i ledelse på ny. Richarlison tok med seg ballen nesten 40 meter før han fikk nettsus med et skudd fra 16 meter.

Gode redninger

Halvtimen før slutt hadde Benteke en gyllen mulighet til å bli tomålsscorer, men belgierens heading ble mesterlig reddet av Jordan Pickford i Everton-buret.

Ikke mange minuttene senere var det Vicente Guaita i gjestenes mål som vartet opp med en redning fra øverste hylle.

To minutter før full tid var det Dominic Calvert-Lewin som fikk æren av å sette inn kampens siste mål da han fastsatte sluttresultatet til 3-1. Briten var først på returen da Richarlison hadde headet ballen i tverrliggeren etter en corner.

Uavgjort i Brighton

I lørdagens andre kamp tok Brighton imot Watford.

Med seier ville Watford rykket over nedrykksstreken, og det startet godt for bortelaget. Etter 19 minutter satte Abdoulaye Doucouré ballen i mål.

Ett selvmål av Adrian Mariappa i det 79. minutt hindret derimot Watford fra seieren. Kampen endte 1-1.

«Norsk duell» søndag

Søndag spilles to nye kamper, blant annet den «norske duellen» mellom Sander Berges Sheffield United og Joshua Kings Bournemouth. I tillegg spiller Manchester City mot West Ham.

På grunn av vinterpause i England spilles de resterende kampene først neste helg.