Hopp: Lindvik sikret etterlengtet norsk pallplass

Marius Lindvik ble nummer to i Willingen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Marius Lindvik ble nummer to i Willingen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for to hopp på 140 og 143 meter måtte Marius Lindvik ta til takke med 2.-plass i Willingen lørdag. Stephan Leyhe vant i hjemmebakken sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lindvik sikret med det den første norske pallplasseringen i herrenes verdenscup siden 21-åringen gikk til topps i Innsbruck i begynnelsen av januar. Det var hans femte pallplass i karrieren.

Romerike-gutten fikk 262,4 poeng for de to hoppene. Det var fire poeng opp til seiersherren Leyhe, som hoppet 139,5 og 144,5 meter. Leyhe tok med det sin første seier i verdenscupen i sin hjemmebakke.

Kamil Stoch ble nummer tre etter å ha ledet halvveis.

Johann André Forfang lå på delt 4.-plass etter å ha klinket til med et hopp på 138 meter i den første omgangen. I finaleomgangen ble det meteren kortere, og Forfang måtte se pallplassen glippe. 246 poeng holdt til 6.-plass for tromsøværingen.

Johannsson skuffet

Robert Johansson fikk ikke førstehoppet til å klaffe. I lette forhold landet han på 127,5 meter, noe som så vidt holdt til avansement. Noe bedre gikk det i finaleomgangen, og med et sistehopp på 135 meter endte 29-åringen på 25.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robin Pedersen ble nummer 22 etter hopp på 128 og 134,5 meter.

Syk Tande

Anders Haare avanserte som nummer 30 takket være diskvalifiseringen av Daniel Huber. 20-åringen klatret én plass i finaleomgangen og ble med det nummer 29.

Daniel-André Tande deltok ikke som følge av sykdom. 26-åringen sliter med influensa.

Søndag er det duket for nok et renn i tyske Willingen.