Moi må vente på comeback, Ajer & co. vant stort

Mohamed Elyounoussi ble sittende på benken da Celtic vant 4-0 over Motherwell i skotsk eliteserie onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mohamed Elyounoussi er omsider kampklar etter fotskaden som har plaget ham og var på benken da Celtic slo Motherwell 4-0 onsdag, men ble sittende der.

Kristoffer Ajer og hans lagkamerater hadde full kontroll i bortekampen og trygget sin ledelse på tabelltopp. Celtic tok sin sjette strake seier og er sju poeng foran Rangers, som halte i land 2-1-seier over Hibernian.

Ianis Hagi (21), sønn av den rumenske legenden Gheorghe, scoret sitt første mål for Rangers da han ble matchvinner for Rangers i det 84. minutt.

For Celtic scoret Odsonne Édouard ledermålet før det var spilt ti minutter, og etter pause økte Leigh Griffiths, Callum McGregor og Edouard selv hver sin gang.

– Det var en spektakulær prestasjon etter pause mot et veldig godt lag som ga oss problemer i første omgang, sa Celtic-manager Neil Lennon til klubbens nettsted og kalte dete lagets beste kamp siden vinterpausen.

Lennon ga begge spissene avløsning etter hvert, men Elyounoussis navn ble ikke ropt opp. Ryan Christie erstattet Leigh Griffiths, mens Patryk Klimala kom inn for Edouard.

Fem minutter før slutt ble det siste byttet brukt på Tom Rogic, som erstattet Olivier Ntcham.

Moi var brennhet da han i begynnelsen av november pådro seg en smertefull skade i foten. Det skjedde i ligacupens semifinale, der han herjet med to mål og to assist. Etter en måned ute gjorde han comeback i finalen, da Rangers ble slått, men det har han innrømmet at han aldri burde gjort. Det kostet to nye måneder på sidelinja.

Det ble ikke noe comeback onsdag, men det kan i stedet komme i søndagens FA-cupkamp mot Clyde.

Ajer spilte hele kampen i Celtic-forsvaret.