Opplysninger om over tre millioner medlemmer av norsk idrett lå tilgjengelige på nett

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personopplysninger til over tre millioner personer lå tilgjengelige på nettet etter en IT-feil hos Idrettsforbundet. Datatilsynet prioriterer saken høyt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Bergensavisen som onsdag skriver om IT-feilen som førte til at personopplysninger om 3,2 millioner norske utøvere, trenere og ledere lå tilgjengelig uten tilgangskontroll i 87 dager.

– Idrettsforbundet ser på hendelsen som alvorlig og beklager på det sterkeste at dette har skjedd. Imidlertid ser vi ikke at denne hendelsen har fått konsekvenser i form av uautorisert tilgang eller spredning av persondata, uttaler Pål Kristen Rønnevik, leder for NIF Digital til avisen.

Idrettsforbundet sperret tilgangen til opplysningene 18. desember i fjor. Da hadde opplysninger om navn, adresser, epostadresser, mobilnummer, alder og klubbtilhørighet ligget tilgjengelige i over to måneder.

– Det er ikke ofte vi har avvik som potensielt berører så mange som 3,2 millioner personer. Derfor prioriterer vi høyt å få en redegjørelse, sier Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil ikke spekulere i om medlemmer av idrettsforbundet har grunn til å være bekymret.

– Nå forholder vi oss nøkternt til avviksmeldingen, så får vi vurdere alvoret når vi har alle opplysninger om hva som har skjedd: Hvilke opplysninger det er snakk om og om noe er eksponert. Vi tar ett skritt av gangen, sier Thon.

Norges idrettsforbund opplyser at det er innført tiltak for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.