Storslalåm: Nestvold-Haugen på pallen i Tyskland

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte godt i Tyskland søndag og sikret en sterk 3.-plass.
Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte godt i Tyskland søndag og sikret en sterk 3.-plass. Foto: Alessandro Trovati / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leif Kristian Nestvold-Haugen tok en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen søndag. Henrik Kristoffersen misset i finaleomgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitsiske Loïc Meillard ledet med åtte hundredeler på Henrik Kristoffersen etter 1. omgang, men taklet ikke presset som sistemann i finaleomgangen. Franske Alexis Pinturault vant.

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 3.-plass etter 1. omgang og forsvarte den plassen. Aleksander Aamodt Kilde ble nest beste nordmann med sin sterke 6-. plass. Henrik Kristoffersen klarte ikke å forsvare 2-.plassen fra 1. omgang og falt ned til 7.-plass.

Kilde kjørte seg opp

Nordmennene leverte en god 1. omgang – med Kristoffersen på 2.-plass, Nestvold-Haugen på 3.-plass og Aleksander Aamodt Kilde på 8.-plass.

Hele seks nordmenn stilte til start i Tyskland. Kristoffersen var førstemann ut med startnummer seks og kjørte en veldig god førsteomgang. Verdenscuplederen var bare åtte hundredeler bak ledende Meillard i mål.

Nestvold-Haugen leverte også varene i 1. omgang. Han var i mål bare fem hundredeler bak Kristoffersen da han passerte målstreken. I finaleomgangen fulgte han altså opp med strålende kjøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde kom fra en 2.-plass i lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen og var nummer åtte etter storslalåmens 1. omgang, 57 hundredeler bak Meillard. Han sikret til slutt en meget solid x.-plass.

Braathen og Solheim til finaleomgangen

Lucas Braathen har imponert i det siste, men i Garmisch-Partenkirchen gikk det ikke fort nok. Han lå på 23.-plass etter 1. omgang. 19-åringen endte på 19.-plass.

Fabian Wilkens Solheim var nummer 26 etter én omgang og forsvarte den plassen.

Timon Haugan maktet ikke å ta seg til finaleomgangen.