Keeperen matchvinner da futsallaget gikk videre i EM-kvalifiseringen

Norges målvakt Kenneth Rakvaag scoret vinnermålet da Norges futsallandslag slo Nord-Makedonia 2-1 i gruppefinalen og gikk videre i EM-kvalifiseringen.

Norge ville greid seg med uavgjort etter fredagens 7-2-seier over Wales, men hjemmelaget tok tidlig ledelsen ved Ivan Krstevski, og Nord-Makedonia øynet gruppeseier.

Adrian Pedersen utlignet etter 22.07 minutter, og Rakvaag scoret det avgjørende målet da det var spilt 37.07. Det gjorde han med et våkent langskudd da hjemmelaget hadde tatt ut keeper for en ekstra utespiller.

– De prøvde å spille powerplay. Laget vårt var flinke til å stenge rommene da Kenneth reddet et skudd, og han var våken og satte ballen i det åpne målet, sa landslagstrener Silvio Crisari til fotball.no.

– Det er fantastisk at han fikk seiersmålet i dag. Han er en veldig viktig spiller for oss. Han redder nesten alt av skudd og motiverer alle spillerne rundt seg.

Treneren understreker at det var en lagseier Norges unge lag sikret seg i Skopje.

Seieren betyr at Norge går direkte videre til hovedkvalifiseringen uten å måtte ta veien om en ny kvalifiseringsrunde i april.

– Vi har en drøm om å spille EM i Nederland i 2022. Nå er vi et steg nærmere, og vi har en god sjanse, mener Crisari.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært