Uovervinnelige Liverpool med ny seier i ligaen

Liverpools målscorer Alex Oxlade-Chamberlain feirer sammen med Roberto Firmino. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Heller ikke West Ham ble første lag som klarte å slå Liverpool denne sesongen. Jürgen Klopps menn vant komfortabelt 2-0 i London onsdag.

West Ham yppet seg mot serielederen i starten av kampen, men hadde deretter lite å stille opp med mot suverene Liverpool som kontrollert hentet med seg tre poeng hjem fra London.

Kampens første store sjanse kom etter 23 minutters spill da Andrew Robertson nesten fikk chippet ballen i nettet etter å ha blitt spilt lekkert igjennom av Mohamed Salah. Angelo Ogbonna var imidlertid på rett sted til rett tid og fikk avverget på strek for West Ham.

Etter en halvtimes spill ble Liverpool-spiss Divock Origi lagt i bakken inne i feltet. Dommer Jon Moss pekte på straffemerket, og etter å ha sjekket med VAR, fikk Mohamed Salah gå fram å ta straffesparket. Fra elleve meter var egypteren sikker som banken, og dermed sto det 1-0 til gjestene.

Scoringen var Salahs 12. i Premier League denne sesongen, og han klatret dermed forbi lagkamerat Sadio Mané på toppscorerlisten. Mané sto over onsdagens kamp grunnet en muskelskade.

Strålende kontring

– Det er skuffende at West Ham har så lite å stille opp med, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s studio i pausen.

Alex Oxlade-Chamberlain økte ledelsen sju minutter ut i annen omgang da Liverpool leverte en strålende kontring. Jordan Henderson spilte ballen til Salah, som serverte den videre til Oxlade-Chamberlain. Engelskmannen var sterkest og kom seg foran West Ham-forsvareren, og alene med Lukasz Fabianski var han iskald.

Like etter 0-2 var West Ham nære ved å redusere, men en god Alisson Becker i Liverpool-buret hindret baklengsmål for gjestene.

Stolpetreff

Bortelaget hadde også litt flaks da Trent Alexander-Arnold hamret en retur fra Becker i egen stolpe, i et forsøk på å klarere til hjørnespark. Også Salah traff stolpen, men denne gangen var avslutningen på riktig mål.

Det ble imidlertid med to scoringer for Liverpool onsdag kveld, og kampen endte 0-2.

Liverpool fortsetter å være ubeseiret i Premier League denne sesongen. Manchester United er det eneste laget som har klart å ta poeng fra Jürgen Klopp og hans lag i ligaen.

Ned til Manchester City på 2-.plass i ligaen er det nå hele 19 poeng.