Nyland god da Aston Villa tok seg til ligacupfinale etter sen scoring

Ørjan Nyland gjorde en god figur i oppgjøret mot Leicester. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix.
Ørjan Nyland gjorde en god figur i oppgjøret mot Leicester. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Aston Villa er klar for ligacupfinale etter seier 2-1 over Leicester og 3-2 sammenlagt. Ørjan Nyland sto hele kampen og ble kåret til banens beste.

Det så ut til å ende 1-1 og ekstraomganger på Villa Park, men i det 93. minutt dukket innbytter Trezeguet opp og sendte hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring.

Det gjør at det er Aston Villa, som startet med Ørjan Nyland i mål, som skal spille ligacupfinale - enten mot Manchester City eller Manchester United.

Nyland sto en meget god kamp. Han kunne lite gjøre med 1-1-målet, men utenom det var han en av hovedgrunnene til at Aston Villa tok seg videre. Han klarte å ri unna stormen som Leicester kom med på tampen av oppgjøret. Det ble spilt sju tilleggsminutter.

Banens beste

Nyland fikk også prisen for banens beste av rettighetshaver Sky.

– Det var min beste kamp mot Leicester sist i det første møtet. Men denne var enda bedre, sa Nyland.

På spørsmål om hvordan stemningen var i garderoben etter kampen, svarte Nyland:

– Det var «crazy». Helt vilt utenfor også. Det var som om vi gikk gjennom taket.

Fem ganger har Aston Villa vunnet ligacupen tidligere - i 1960/61, 1974/75, 1976/77, 1993/94 og 1995/96. De har spilt åtte finaler før.

Dersom Nyland får spilletid i finalen blir han den åttende nordmannen i en ligacupfinale. Tidligere har Henning Berg, John Carew, John Arne Riise, Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og Stig Inge Bjørnebye spilt finale.

Helt på overtid

Hjemmelaget tok ledelsen etter 12 minutter. Jack Grealish tok med seg ballen inn i 16-meteren til Leicester, før han vendte og slapp til en fremadstormende Matt Targett. Han hamret ballen i mål med venstrefoten fra åtte meter.

Nyland presenterte seg i den første omgangen med en perleredning etter halvtimen. Youri Tielemans fikk meget godt treff fra 20 meter, men nordmannen klarte så vidt å slå ballen i tverrliggeren og vekk.

Kelechi Iheanacho utlignet til 1-1 20 minutter før slutt da han dukket opp på bakerste stolpe og banket inn kampens andre mål etter pasning av Harvey Barnes. Nyland strakk ut en hånd for offside, men det var forgjeves.

Og det så ut til å bli ekstraomganger, helt fram til Trezeguet avgjorde kampen på overtid. Ahmed Elmohamady slo inn i boks og fant Trezeguet på bakerste stolpe, som på helvolley bredsidet inn 2-1 og sendte Villa til ligacupfinale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden