Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste

Frida Karlsson har en tung tid bak seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Frida Karlsson har en tung tid bak seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson sier hun er usikker på om hun hadde kommet gjennom den tunge tiden etter startnekten uten familiens støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene , men i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med mandagens svenske idrettsgalla setter hun ord på egen reaksjon etter startnekten.

Oversikt: Programmet for VM i skiskyting 2020

– Jeg ble veldig lei meg

– Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sier Karlsson til avisen.

På spørsmål om hvordan situasjonen hennes er i dag, svarer hun «det er positivt». Karlsson sier også at pilene peker rett vei, men at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning rundt når hun kan konkurrere igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Evig takknemlig

– Men jeg håper virkelig å komme tilbake i år, sier 20-åringen, som i intervjuet med Aftonbladet takker for støtten hun har fått av sine nære og kjære.

– Jeg har hatt kjempebra støtte av ledelsen, familien, venner og kjæresten min. Det er jeg evig takknemlig for, for jeg vet ikke om jeg hadde klarte det selv.

Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og som en del av årets lag på idrettsgallaen i Stockholm mandag.

Gjennombrudd

20-åringen fikk sitt store gjennombrudd i langrennssirkuset forrige sesong. Hun kom hjem fra VM i Seefeld med tre medaljer. På 10 kilometer klassisk var hun bare slått av Therese Johaug, mens det ble bronsemedalje på tremila i fri teknikk.

På stafetten bidro hun til svensk gulljubel.

Karlsson endte på åttendeplass i minitouren i finske Ruka som innledet inneværende sesong. Siden har hun ikke konkurrert på øverste nivå.