Lindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane

Artikkelen fortsetter under annonsen

De polske hopperne skuffet ikke hjemmefansen og fikk to mann på pallen i lørdagens verdenscuprenn i Zakopane. Marius Lindvik ble nummer seks og beste norske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmehåpet Dawid Kubacki ledet etter 1. omgang, men klarte ikke å sikret seieren på hjemmebane. Landsmannen Kamil Stoch sørget for at det uansett ble hjemmeseier i Zakopane. Han lå på 3.-plass etter første omgang.

Østerrikeren Stefan Kraft ble nummer to, 5,1 poeng bak Stoch. Kubacki ble til slutt nummer tre.

De norske hopperne lå et lite stykke bak de beste etter 1. omgang. Daniel-André Tande på 6.-plass var nærmest toppen. I finaleomgangen skuffet han med 124 meter og ble til slutt nummer 13.

Lindvik var nest best av nordmennene i 1. omgang med sitt hopp på 132 meter. I finaleomgangen økte han med 5,5 meter og hoppet seg opp fra en 11.-plass til en solid 6.-plass.

Johann André Forfang var Norges ankermann i lagkonkurransen lørdag, men leverte da et dårlig førstehopp. Søndag fikk han det heller ikke helt til. Tromsøværingen lå på 15.-plass etter 1. omgang, og økte bare lengden sin med en halv meter i finaleomgangen. Forfang ble til slutt nummer 16.

Robert Johansson endte på en 15.-plass, mens Robin Pedersen endte helt sist i finaleomgangen (nummer 30).

De norske hoppgutta ved Lindvik, Johansson, Tande og Forfang endte på 2.-.plass i lørdagens lagkonkurranse, kun slått av suverene Tyskland.