Lucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel

Se den svært imponerende førsteomgangen til Braathen her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lucas Braathen ledet før finaleomgangen av slalåmrennet i Kitzbühel søndag. Til slutt måtte han dele 4.-plassen med Henrik Kristoffersen. Daniel Yule vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha sjokkert hele verdenseliten og lagt seg i ledelse før finaleomgangen, leverte Lucas Braathen nok en god omgang i slalåmbakken i Kitzbühel. Men pallplassen glapp med 0,12 sekund for den norske 19-åringen.

– Det var fett, ass, sa en svært fornøyd Braathen til NRK etter løpet.

Braathen fortalte at han kun tenkte på tekniske oppgaver da han sto alene igjen på toppen. Han var ikke interessert i å holde igjen for så å bli nummer 15.

Da 19-åringen sto på toppen var det Daniel Yule som var mannen å slå. Sveitseren ledet før nordmannen kastet seg utfor. Braathen hadde 0,33 sekunds forsprang på sveitseren før finaleomgangen, men klarte ikke holde på ledelsen.

Yule vant 0,12 sekund foran hjemmefavoritten Marco Schwarz. Franske Clement Noel ble nummer tre, 0,37 bak.

Braathen kom i mål 0,49 sekund bak Yule, samme tid som sin mer meriterte landsmann Henrik Kristoffersen. De to måtte finne seg i å dele fjerdeplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen lå på sjuendeplass etter den første omgangen 0,75 sekunder bak Braathen, men det var tett i toppen og en pallplass var godt innenfor rekkevidde. 25-åringen fra Rælingen leverte en god finaleomgang, men klarte ikke ta steget opp på pallen. Det ble til slutt den sure fjerdeplassen.

Sebastian Foss Solevåg tok sin første topp 10-plassering i Kitzbühel etter å ha kjørt seg opp fem plasser fra første omgang.

Solevåg lå på 14.-plass, 0,90 bak etter første omgang.