Sterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria

Mikaela Shiffrin kunne smile for en sjelden utforseier etter sterk kjøring i Bansko fredag. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB scanpix
Mikaela Shiffrin kunne smile for en sjelden utforseier etter sterk kjøring i Bansko fredag. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens beste kvinnelige alpinist Mikaela Shiffrin er blitt utfordret i slalåm den siste tiden. Fredag suste hun i stedet inn til utforseier i Bansko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Shiffrin får fart på skiene i fartsøvelsene blir hun nærmest umulig å hanskes med i sammendraget. I løpet av halvannet minutt fredag doblet hun antall utforseirer på merittlista. Totalt er hun nå oppe i 65 verdenscupseirer, hvorav 43 har kommet i slalåm.

Eneste utforseier for Shiffrin før fredagens var i Lake Louise for drøyt to år siden.

Petra Vlhová har vunnet de to siste slalåmrennene. Det er første gang på fem år at Shiffrin er holdt borte fra toppen av seierspallen i to slalåmrenn på rad.

Kanskje er det fartstrening som har ført til det, for Shiffrin har imponert stort i utforløypa i Bansko. Hun var tredje best i treningen, bak Joana Hählen og Federica Brignone. Fredag henviste hun dem til de andre pallplassene.

Brignone ble toer 0,18 sekund bak Shiffrin, mens Hählen måtte nøye seg med tredjeplassen ytterligere fem hundredeler bak. I den svingete løypa i Bulgaria hevdet også Vlhová seg godt og kjørte inn til sjetteplass et drøyt sekund bak vinneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også italienerne Elena Curtoni og Marta Bassino på 4.- og 5.-plass gjorde det godt fra relativt høyt startnummer.

Kajsa Vickhoff Lie endte på 23.-plass av de 34 som fullførte, slått av Shiffrin med 2,99 sekunder.

Hele 16 løpere kjørte ut i Bansko. Verst så det ut da amerikanske Alice McKennis mistet balansen i en sving og i høy fart skled inn i sikkerhetsnettet. Hun ble liggende en stund, men reiste seg og kom tilsynelatende fra det uten skade.