EM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia

Landslagssjef Christian Berge og Sander Sagosen har viktige taktiske valg å diskutere før onsdagens EM-kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Landslagssjef Christian Berge og Sander Sagosen har viktige taktiske valg å diskutere før onsdagens EM-kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges siste puljekamp i håndball-EM mot Slovenia kan ende i en tilnærmet farse. Hvem vil bruke krefter på å vinne?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før avkast er det klart rundt de to topplasseringene i den andre gruppen der Kroatia og Spania møtes 16.00.

I tillegg vil Slovenia vite om må de ha poeng mot Norge for å gå videre eller om resultatet ikke betyr noe med tanke på plass i semifinalen.

Puljevinneren møter en toer i semifinale fredag.

Spanjolene har ikke tapt på de 18 siste kampene mot Norge. Vi må helt tilbake til 1997 for å finne hittil siste norske triumf over Spania i herrehåndball. Spiller det inn på landslagssjef Christian Berges vurderinger?

– Vi har ikke diskuterte dette, og det er vanskelig, sa Berge etter Island-kampen tirsdag.

Og hvilken motstander ønsker Slovenia seg?

Slovenia går ikke av veien for å tenke taktisk og dra nytte av alle fordeler. I 2012-EM slapp slovenerne inn flere mål med vilje i en kamp mot Island. Dette ble gjort for utnytte et «hull» i reglementet og oppnå en ideell seiersmargin. Slovenia gikk videre fra gruppespillet mens Norge ble slått ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berge var tirsdag klar på at han kom til å fordele spilletid mellom flere av sine gutter mot Slovenia.

Sander Sagosen begynte uoppfordret å snakke om å spare krefter. Det meste ligger til rette for at storstjernen får en kveld med mye tid på benken.

– Vi må også være kyniske og hvile når vi kan hvile. Sånn er bransjen. Det er ikke noen grunn til å brenne løskrutt. Det gjelder å spare kruttet til det smeller, sa Sagosen til NTB.

Ungarn må slå Portugal for å legge press på Slovenia. Ungarsk seier uten Slovenia-poeng mot Norge, gir Ungarn plass i cupspillet på innbyrdes oppgjør mot slovenerne.