Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann

I en Premier League-runde med flere dramatiske overtidsscoringer tok byderbyet mellom Chelsea og Arsenal kaka da gjestene berget 2-2 med ti mann i en time.

Innbytter Sergio Agüero hadde vært på banen drøyt fem minutter da han satte inn målet som ga Manchester City 1-0-seier borte mot Sheffield United. Seieren ga Pep Guardiolas menn fastere grep om 2.-plassen og en opptur etter poengtapet mot Crystal Palace på managerens 49-årsdag lørdag.

Newcastle greide 2-2 mot Everton med to mål på overtid, mens en liggende spiller ble matchvinner for Aston Villa på overtid i 2-1-seieren over Watford, men dramatikken på Stamford Bridge overgikk det meste.

Chelsea så ut til å skulle stramme grepet om den viktige 4.-plassen, men Arsenal fikk med seg 2-2 fra byderbyet etter å ha spilt mer enn en time i undertall.

Jorginho ga Chelsea ledelsen på straffespark i det 28. minutt etter at David Luiz rev ned Tammy Abraham bakfra da spissen etter en fryktelig bakoverpasning fra Shkodran Mustafi hadde fått ballen forbi keeper Bernd Leno og førte den mot åpent mål. Luiz fikk rødt kort fordi han rev ned motspilleren uten forsøk på å spille ballen.

I det 63. minutt løftet Gabriel Martinelli gjestene da han scoret etter et sololøp fra egen 16-meter. Han kontret helhjertet etter en Chelsea-corner og kom helt alene da N'Golo Kanté skled ved midtstreken. Øye til øye med Kepa hadde han pust og ro igjen til å score.

Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta så ut til å ha gitt Chelsea seieren likevel da han i det 84. minutt scoret etter et innøvd frispark, men tre minutter senere var det Arsenals høyreback og kaptein Hector Bellerin som fikk siste ord da han satte inn 2-2, attpåtil med venstrebeinet.

– Dette var en spesiell kveld. Jeg setter veldig pris på kampånden spillerne viste mot en så god motstander og på denne arenaen, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til BBC.

– Vi burde vunnet dette, men vi mangler killerinstinkt i øyeblikket, sa Chelsea-manager Frank Lampard.

City-magi

I Sheffield spilte Raheem Sterling i det 73. minutt fram Kevin De Bruyne på høyresiden, og som så mange ganger før sto belgieren for en vakker assist da han tredde ballen mellom to forsvarere og fant Agüero på et flott løp i boksen. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i mål fra kort hold.

De Bruyne ble den første spiller i Premier League-historien som har hatt minst 15 assists i tre ulike sesonger. For Agüeros del er målfangsten nå oppe i seks på de tre siste Premier League-kampene. Argentineren kom inn for Gabriel Jesus, som misset et straffespark i første omgang.

For City gjorde Aymeric Laporte comeback etter fem måneder på skadelista. Han fikk et par tøffe smeller i første omgang, men bidro til at City holdt nullen.

– Vi visste at det ville bli vanskelig her, men vi slapp bare til et par klare sjanser. Dette var en god seier for oss, sa Guardiola til BBC.

City er 13 poeng bak serieleder Liverpool, som har to kamper til gode.

Everton-seieren glapp

Everton ledet 2-0 over Newcastle og var på vei mot en trygg seier etter mål av Moise Kean og Dominic Calvert-Lewin, men Florian Lejeune scoret to ganger på overtid og berget 2-2 for gjestene i en ellevill avslutning. På 2-2 reddet Jordan Pickford, men han sto inne i målet.

Bournemouth vant 3-1 over Brighton uten Joshua King, som fortsatt er på skadelista. Harry Wilson og Callum Wilson scoret før og etter et selvmål av gjestenes Pascal Gross.

Aaron Ramsdale var glimrende i målet da Bournemouth tok seg opp på samme poengsum som West Ham på rett side av nedrykksstreken.

Med Pepe Reina i målet og Ørjan Nyland på benken vant Aston Villa 2-1 over Watford takket være et vinnermål av Tyrone Mings i femte overtidsminutt. Mings lå nede med beina i været og endret retning på Ezri Konsas skudd.

Watford ledet ved pause, men hjemmelaget vendte til seier på Villa Park. Watford er nå nest sist.

Southampton tok en sterk 2-0-seier borte mot Crystal Palace med mål av Nathan Redmond og Stuart Armstrong. (©NTB)