Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro

Erling Braut Haaland får mye oppmerksomhet etter drømmedebuten for Dortmund.
Erling Braut Haaland får mye oppmerksomhet etter drømmedebuten for Dortmund. Foto: Tom Weller / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballikonet Lothar Matthäus hyller Erling Braut Haaland og anslår at nordmannen allerede er blant de best betalte spillerne i Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ligadebuterte Haaland for den tyske storklubben med et innhopp som ga gjenklang i hele fotball-Europa. Med tre scoringer på 20 minutter snudde 19-åringen kampen mot Augsburg til 5-3-seier.

Prestasjonen har skapt hysteri og Haaland-feber. I tyske medier koker det av Haaland-stoff.

– Det å score tre mål på 20 minutter i bundesligadebuten som 19-åring, og å snu en bortekamp gjennom det, er en fantastisk prestasjon. Denne overgangen var bare perfekt for Borussia Dortmund, skriver den tyske legenden Lothar Matthäus i sin ukentlige spalte hos Sky.

Han er ikke i tvil om at Dortmund vil få valuta for Haaland-investeringen og spår at nordmannen vil vise seg å være «verdt hver euro».

Tyske medier har anslått at Dortmund la rundt 200 millioner norske kroner på bordet for å sikre seg 19-åringens signatur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lothar Matthäus skriver videre at han tror Haaland gikk rett inn i den tyske storklubbens lønnsadel da han undertegnet avtalen med sin nye arbeidsgiver.

– Jeg tror Haaland umiddelbart ble en av de best betalte i Dortmund. Sammen med kaptein Marco Reus og forsvarssjef Mats Hummels er den unge nordmannens lønn høyst trolig midt i den tosifrede millionklassen, og med rette, skriver 58-åringen.

Neste oppgave for Haaland og lagkameratene i Dortmund er fredagens hjemmekamp mot Köln.