Dette er Norges skrekkscenarioer i EM

Gøran Johannessen og landslagssjef Christian Berge er nær en EM-semifinale, men ikke sikker på avansement.
Gøran Johannessen og landslagssjef Christian Berge er nær en EM-semifinale, men ikke sikker på avansement. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De norske håndballgutta er det store snakkis-laget i EM, men det kan fortsatt gå galt. Kampene mot Island og Slovenia avgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroatia og Spania er allerede i semifinale fra den andre puljen i hovedrunden. Norge er garantert å komme dit om laget tar tre poeng i sine to siste kamper. Det kan gå med færre poeng også.

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør i EM. Skulle Norge oppleve en bråstopp i dagene som kommer, kan semifinalen ryke.

Dette er de mest «sannsynlige» måtene Norge unngår å komme til cupspillet på:

Alternativ 1: Taper sine to resterende kamper samtidig som Slovenia og Ungarn kaprer minimum tre poeng hver tirsdag og onsdag. Da er slovenerne og ungarerne i semi.

Alternativ 2: Norge, Slovenia og Ungarn havner alle på åtte poeng. Da vil innbyrdes oppgjør og målforskjell disse imellom avgjøre. I så fall må Norge tape med minimum 14 mål mot slovenerne for å bli slått ut.

Alternativ 3: Norge taper sine to siste kamper og havner på seks poeng sammen med flere andre lag. Da vil innbyrdes oppgjør slå inn igjen, og de norske gutta kan ryke ut.

Personvernpolicy