Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter

Børge Lund (til venstre), landslagssjef Christian Berge og Steinar Ege kan styre Norge til semifinale i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Børge Lund (til venstre), landslagssjef Christian Berge og Steinar Ege kan styre Norge til semifinale i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges fiasko i håndball-EM gjør at arenaen i Stockholm kan bli glissent besatt også i finalen. Arrangøren håper nordmenn kan redde festen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storfavoritten Danmark og Frankrike forsvant i gruppespillet. Samtidig er Sverige ute av kampen om å komme til semifinale.

Arrangøren har ikke hatt det enkelt i årets EM. Sluttkampene går på en fotballarena i Stockholm.

– Vi bygger nå om slik at den skal passe for håndball. Publikumskapasiteten kommer til å ligge på cirka 19.000. Vi skal altså selge cirka 57.000 billetter. Vi har mandag solgt cirka 60 prosent av dette. Til finalen er det solgt 11.500, sier Mats Olsson i Sveriges håndballforbund til NTB.

Han stoler på at Norge kan hjelpe til å fylle opp på tribunene.

– Vi håper selvfølgelig at mange nordmenn kommer til Stockholm og finalehelgen, sier Olsson.

Semifinalene spilles fredag, bronsekampen er lagt til lørdag, og finalen avgjøres søndag.

Tittelforsvarer Spania og Kroatia er allerede klare for semifinaler. Norge ligger svært godt an til å gjøre dem selskap. Flere andre lag i den norske hovedrunden, kan også gå videre.

Tirsdag spiller Norge mot Island. Portugal møter Slovenia, mens Sverige skal opp mot Ungarn.