Thorstvedt scoret i Genk-debuten

Kristian Thorstvedt, her i gamleklubben Vikings drakt, scoret i debuten for belgiske Genk søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Kristian Thorstvedt, her i gamleklubben Vikings drakt, scoret i debuten for belgiske Genk søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristian Thorstvedt scoret i debutkampen for Genk. Hans mål midtveis i første omgang banet vei for en 3-0-seier borte mot Zulte Waregem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-årige Thorstvedt spilte sin første seriekamp for Genk etter overgangen fra Viking. Som Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund-debuten lørdag brukte han ikke lang tid på å åpne målkontoen. Selv om Thorstvedts debut ikke var like ellevill som Haalands, fikk også han en pangdebut.

Han satte inn 1-0-målet på assist fra Paul Onuachu i det 23. minutt, og det var stillingen til pause. Junya Ito økte ledelsen i det 55. minutt, mens Theo Bongonda fastsatte resultatet i det 63. minutt.

Sander Berge spilte i likhet med Thorstvedt fra start. Han ble byttet ut etter en time, på stillingen 2-0. Thorstvedt fikk avløsning i det 72. minutt. Dermed var Henrik Bjørdal eneste nordmann igjen på banen. Han kom inn for hjemmelaget i det 67. minutt.

Seieren løftet Genk til 6.-plass på tabellen. Det er hele 18 poeng fram til serieleder Brugge, som tidligere søndag vant 2-1 borte mot Anderlecht.

Simen Juklerød spilte de fem siste minuttene da Royal Antwerpen vant 2-1 borte mot tabelljumbo Cercle Brugge selv om laget spilte nesten hele kampen i undertall etter en tidlig utvisning. Antwerpen er på 3.-plass.

Personvernpolicy