Eckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent

Tiril Eckhoff vant søndagens jaktstart. Her fra forrige helgs seier i Oberhof, uten den gule ledertrøya hun hadde på seg søndag. Foto: Martin Schutt/dpa via AP/NTB scanpix.
Tiril Eckhoff vant søndagens jaktstart. Her fra forrige helgs seier i Oberhof, uten den gule ledertrøya hun hadde på seg søndag. Foto: Martin Schutt/dpa via AP/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På jaktstarten i snøværet i Rupholding var Tiril Eckhoff overlegen og vant med klar margin til konkurrentene. Seieren var hennes sjette på de siste åtte rennene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sitt første renn denne sesongen med den gule verdenscuptrøyen holdt Eckhoff høy fart både i sporet og skjøt godt. Trøya fikk hun etter at hun vant sprinten onsdag.

Det ble med en bom på standplass, noe som holdt til en overlegen seier. Dermed gjorde hun rent bord i Rupholding med tre seirer av tre mulige etter at hun også sto øverst på pallen på sprinten og stafetten.

Eckhoff skjøt glimrende på liggende og traff på ti av ti. I tillegg bommet både Dorothea Wierer og Hanna Øberg, de to nærmeste konkurrentene, en hver på den andre liggende, som gjorde at forspranget til Eckhoff bare økte og økte.

På den tredje skytingen bommet hun grovt på det tredje skuddet, samtidig som Øberg og Paulína Fialková hentet inn drøye 20 sekunder med fulle hus. Wierer bommet to skudd og falt av i kampen om pallen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På den fjerde skytingen skjøt Eckhoff fullt hus og avgjorde jaktstarten. Med mange bom bak nordmannen kunne Marte Olsbu Røiseland kjempe om en pallplass, men to bom på siste sørget for at hun endte langt bak.

Eckhoff har naturligvis mål om å kjempe om den gjeve verdenscupkula denne sesongen. Hennes beste totalplassering i verdenscupen fra før er 7.-plassen fra 2013/14-sesongen.