Ullevålseter tapte til rivalen på nest siste etappe

Pål Anders Ullevålseter tapte tid til sammenlagtrivalen på nest siste etappe i Africa Race. Foto: Team Ullevålseter / NTB scanpix
Pål Anders Ullevålseter tapte tid til sammenlagtrivalen på nest siste etappe i Africa Race. Foto: Team Ullevålseter / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pål Anders Ullevålseter tapte til rivalen Alessandro Botturi på nest siste etappe i Africa Race og greier neppe å ta sammenlagtseieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske ørkenrallyveteranen har kjørt med store smerter i skulderen, men han har bitt tennene sammen for å gi Botturi kamp om seieren. På den nest siste etappen, fra Idini i Mauritania til St. Louis i Senegal, økte italienerens forsprang fra 2.14 til 3.59 minutter.

Ullevålseter greide bare 7.-plass på etappen. Han endte 3.53 minutt bak den italienske etappevinneren Paolo Lucci, men det var duellen med Botturi det handlet om. Sistnevnte kjørte inn til 5.-plass på sin Yamaha og kan trolig kjøre i mål i Dakar søndag som vinner sammenlagt.

Ullevålseter er på sin KTM 3.59 minutter bak før avslutningsetappen, som ikke pleier å skille mye. Ned til Lucci på tredjeplass er det godt over en halvtime.

I klassen for biler går det mot fransk seier ved Patrick Martin, som leder overlegent.