Drømmeåpning for Haaland, hattrick sikret seieren for Borussia Dortmund

Erling Braut Haaland jubler for mål i sin debut i Bundesliga. Foto: Stefan Puchner / DPA / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland fikk en strålende debut for Borussia Dortmund i Bundesliga. Han scoret tre ganger som innbytter på vei mot 5-3-seier over Augsburg borte.

Jærbuen kom inn etter 56 minutter. Han hadde akkurat gjort seg klar da hjemmelaget gikk opp til 3-1. Haaland trengte bare snaut tre minutter på å score. Han skjøt i steget og plasserte ballen inne ved lengste stolpe.

Vel ett minutt senere utlignet Jadon Sancho til 3-3 etter at han og Haaland kom alene med Augsburgs keeper.

Så gikk det en liten stund før Haaland ordnet 4-3-ledelsen. Han hadde bare å styre ballen over streken for åpent mål.

Så var han iskald med venstrefoten da han la på til 5-3. Han trengte 24 minutter på å ordne et hattrick.

Trøbbel

Hjemmelaget tok ledelsen etter vel 33 minutters spill. Florian Niederlechner utnyttet at Borussia-forsvarerne ble for opptatt av ballen og ikke ham. Angriperen skled ballen inn.

Ledelsen kom mot spillets gang. Gjestenes Marco Reus misbrukte to storsjanser tidligere i omgangen.

Marco Richter trengte bare et halvt minutt av 2. omgang på å ordne 2-0. Det gjorde han med et hardt langskudd.

Julian Brandt reduserte etter en kvikk vending og en god avslutning inne i 16-meterfeltet.

Niederlechner økte så ledelsen for vertene til 3-1.