Seneskade i brystmuskelen, alpinsesongen over for Sejersted

Adrian Smiseth Sejersted i aksjon i utfor i Wengen fredag, i det som ble hans siste konkurranse for sesongen. Foto: Marco Tacca, AP / NTB scanpix
Adrian Smiseth Sejersted i aksjon i utfor i Wengen fredag, i det som ble hans siste konkurranse for sesongen. Foto: Marco Tacca, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Under en MR-undersøkelse er det oppdaget en seneskade i brystmuskelen til Adrian Smiseth Sejersted. Sesongen er dermed over for landslagsalpinisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sejersted falt stygt under utfordelen av fredagens superkombinasjon i verdenscupen i Wengen. Han ble fløyet til sykehus i helikopter, men de første undersøkelsene tydet på at han hadde sluppet fra det uten alvorlige skader.

Under grundigere undersøkelser fredag kveld ble skaden oppdaget.

– Adrian har pådratt seg en seneskade i området der brystet er festet mot skulderen. Dette gjør at sesongen er over for ham. Adrian er selvfølgelig svært lei seg nå, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

Han forklarer at en slik skade er forholdsvis grei å fikse, og han regner med en opptreningsperiode på tre til seks måneder.

Sejersted slo også ryggen i fallet, men den skaden vil ifølge Strauss leges ganske raskt.

Alpinisten utskrives fra sykehuset i Interlaken lørdag etter rutinemessig observasjon. Han vil bli operert i Norge til uken.

Personvernpolicy