Norge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt

Martin Fourcade og Frankrike var uslåelige på stafetten i Ruhpolding over minuttet foran Norge. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Martin Fourcade og Frankrike var uslåelige på stafetten i Ruhpolding over minuttet foran Norge. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske skiskytterherrene måtte klare seg uten Johannes Thingnes Bø og endte som nummer to på stafetten i Ruhpolding. Frankrike ble suveren vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Thingnes Bø hjemme med sin nyfødte sønn Gustav, klarte ikke Norge å hamle opp med Frankrike på stafetten i Ruhpolding.

Franskmennene var suverene og hadde bare to bom totalt på standplass før siste runde. Der ble det to nye bom, men ledelsen var aldri i fare og Frankrike gikk inn til seier i snøværet med ett minutt og tolv sekunder foran Vetle Sjåstad Christiansen som gikk inn til annenplass for Norge.

– Det er vi som kanskje skyter litt mange ekstraskudd i dag og Frankrike som kanskje endelig er der de skal være. Det er deilig å se at det blir et ordentlig bikkjeslagsmål om gullet i VM, og da får vi tilbake en sulten pappa, heldigvis, sa Christiansen til NRK.

Norges lag slet på standplass tidlig, men med god fart i sporet og etter hvert god skyting ble Norge til slutt nummer to.

Østerrike havnet på tredjeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstraskudd

Johannes Dale åpnet stafetten for Norge, men med totalt fire ekstraskudd på skytingene vekslet han inn til en fjerdeplass da Erlend Bjøntegaard skulle ut på 2. etappe.

Dale måtte bruke alle tre ekstraskuddene på siste skyting, men klarte heldigvis å unngå strafferunde og gikk en god sisterunde i sporet.

– Jeg føler meg bra, og da var det bare å gi full gass, så det var godt jeg klarte å tette litt av luka iallfall, sa Dale til NRK.

Bom og ekstraskudd ble det også for Bjøntegaard, som fikk to bom på begge skytingene og tapte ytterligere til Martin Fourcade, som gikk 2. etappe for Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fourcade skjøt fullt hus og gikk en knallsterk etappe som førte til at Frankrike ledet med hele ett minutt og 19 sekunder ned til Norge og Østerrike før de to siste etappene. Det klarte ingen å ta igjen til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikret annenplass

Storebror Tarjei Bø var til stede og gikk tredje etappe, men heller ikke han klarte å gjøre noe med franskmennene. Det åpnet likevel godt, for Bø åpnet med fullt hus på første skyting og tok innpå Frankrike som fikk dagens annen bom.

På siste skyting var rollene snudd, og med fem strake treff for Simon Desthieux og en bom for Bø klarte ikke Norge å ta særlig innpå før Christiansen skulle ut på siste etappe.

Det ble tøffere for Quentin Fillon Maillet, som fikk fire bom totalt, men selv med bare en bom for Christiansen var ikke Norge i nærheten av å ta seieren.

Med ti ekstraskudd totalt ble det for vanskelig for Norge, spesielt uten Thingnes Bø.