Bolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen

Aleksandr Bolsjunov vant lørdagens 15-kilometer. Her fra da han nylig vant Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Verdenscupleder Aleksandr Bolsjunov knuste de norske og sikret seieren på 15 kilometer fristil i tsjekkiske Nove Mesto. Sjur Røthe ble nummer tre.

Røthe gikk svært bra de siste kilometerne, og med sin tredjeplass sørget han for at Norge fikk en mann på pallen lørdag.

– Det var tøffe forhold og veldig tungt, men jeg liker meg på slike forhold. I morgen håper jeg det blir litt fastere. Det er langt fram til Bolsjunov, men jeg gir det et forsøk fra start, sa Røthe til NRK etter rennet.

Søndag venter nemlig jaktstart.

Niskanen fulgte best

På det løse føre i Nove Mesto var det russiske Aleksandr Bolsjunov som var raskest på de 15 kilometerne. Han så sliten ut mot slutten, men holdt likevel konkurrentene et godt stykke bak seg.

Finske Iivo Niskanen var den som fulgte verdenscuplederen best. Han sikret annenplassen, 24,3 sekunder bak Bolsjunov. Røthe endte 40 sekunder bak russeren.

Johannes Høsflot Klæbo var kvitt forkjølelsen og tilbake etter tredjeplassen i Tour de Ski, der han ble slått av den russiske duoen Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Etter fem kilometer var nordmannen 18,5 sekunder bak Bolsjunov, og avstanden økte utover i rennet. Da ti kilometer var passert, var det 39,2 sekunder opp til russeren for Klæbo.

Simen Hegstad Krüger var like bak Klæbo etter ti kilometer, mens Sjur Røthe var nærmest av de norske etter to tredeler av løpet, 36,3 sekunder bak Bolsjunov.

– Bra plasseringsmessig

I mål var Klæbo ett minutt og tolv sekunder bak vinneren. Det holdt til sjuendeplass. Krüger ble nummer åtte og Didrik Tønseth nummer ti.

– Ett minutt og tolv sekunder blir for mye. Tidsmessig er det tungt, men plasseringsmessig er det bra. Totalt må jeg si meg fornøyd. Det ble en uke i senga med sykdom, men nå synes jeg det kjennes greit ut, sa Klæbo til NRK.

Hans Christer Holund åpnet rennet bra, men måtte bryte etter rundt seks kilometer.

Emil Iversen ble nummer 22 og Gjøran Tefre nummer 24. Martin Johnsrud Sundby sto over rennet i Tsjekkia.