Dominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet

Therese Johaug går mot en utklassingsseier i Nove Mesto. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen kunne tukte Therese Johaug på 10 kilometer fristil i italienske Nove Mesto lørdag. I mål var Johaug hele 32,7 sekunder foran Natalja Neprjajeva.

I Johaugs første renn etter Tour de Ski, der hun vant overlegent sammenlagt, viste hun ingen tegn til svakhet.

Johaug ledet på alle mellompasseringene og knuste konkurrentene over de 10 kilometerne i Nove Mesto.

– Jeg følte meg veldig bra i dag, jeg hadde en god dag. Som jeg sa før start var jeg spent på hvordan kroppen ville reagere på hardøktene etter Tour de Ski, men jeg fikk jo føret mitt, sa Johaug til NRK.

Etter 2,7 kilometer var Johaug 6,5 sekunder foran Weng, før hun hadde økt og var 17,1 kilometer foran sin norske lagvenninne etter fem kilometer. Med 2,3 kilometer igjen var Johaug 28,3 sekunder foran Weng, mens hun i mål hadde økt med ytterligere 12 sekunder til Weng.

– Jeg var litt overrasket over at tidsdifferansen ble så stor, samtidig gikk jeg meg ikke bånn stiv, og fikk gode tilbakemeldinger hele veien, sa den suverene vinneren.

Natalja Neprjajeva lå bak Weng med 2,3 kilometer igjen, men kom som et uvær på tampen og knuste Weng på den siste sløyfen. I mål var hun åtte sekunder foran Weng, som ble nummer tre.

Ingvild Flugstad Østberg fikk det tyngre utover i løypa og endte på 6.-plass, plassen bak Ragnhild Haga.