Skal rydde opp i svensk langrennskaos

Charlotte Kalla har ikke vært på topp denne sesongen og får ny sjef på toppen av svensk langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Charlotte Kalla har ikke vært på topp denne sesongen og får ny sjef på toppen av svensk langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Umeritterte Daniel Fåhraeus blir ny sjef for langrenn i Sveriges Skiforbund og får blant annet jobben med å få Charlotte Kalla på rett kjøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har ulmet på toppen i svensk langrenn i lang tid, og Jonas Peterson rakk knapt å bli varm i trøya før han fikk sparken i august sist år etter bare tre måneder i stillingen som langrennssjef. Flere andre sentrale personer forsvant også fra ledelsen i svensk langrenn før denne sesongen.

Petersons erstatter Fåhraeus har erfaring fra blant annet elitegruppa til Piteå. Han har også erfaring fra flere andre idretter og har i det sivile vært daglig leder for Pite Energi.

Charlotte Kalla og Sveriges kvinnelandslagstrener Magnus Ingesson er også medlemmer av Piteås langrennsgruppe.

– Jeg er helt sikker på at Daniel kommer til å passe godt inn i vår organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte tror vi at han kan utvikle organisasjonen videre, sier Ola Strömberg, forbundsdirektør i Sveriges Skiforbund i en pressemelding.

– Jeg har vært engasjert i skisporten i 20 år, og jeg har alltid vært fascinert av det enorme engasjementet som finnes hos aktive, foreldre, ledere og mange andre, sier Fåhraeus.