Storavis:Lisenstrøbbel for tysk fotballegende

Jürgen Klinsmann sliter med trenerlisensen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Jürgen Klinsmann sliter med trenerlisensen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jürgen Klinsmann, trener for Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin, sliter ifølge avisen Bild med å framvise gyldig trenerlisens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske storavisen skriver onsdag at Det tyske fotballforbundet (DFB) har anmodet den tidligere landslagssjefen om å dokumentere egen trenerlisens foran stormøtet med Bayern München søndag.

Klinsmann siteres på at han ikke tok med seg trenerlisensen og andre tilhørende dokumenter da han forlot hjemmet i California i november. Han forklarer at han på det tidspunktet ikke hadde noen indikasjon på at han skulle bli trener igjen.

I øyeblikket skal det ikke oppholde seg noen i legendens bolig i USA, men det jobbes med å få sendt papirene til Tyskland.

Klinsmann skal ha fått innvilget tysk trenerlisens i 2000, men den har angivelig utløpt.

55-åringen var samtidig tysk landslagssjef fra 2004 til 2006. I perioden 2011 til 2016 var han landslagssjef i USA, og i 2008/2009 var han trener i Bayern München. Spisslegenden skal ha tatt en rekke trenerkurs i denne perioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bild risikerer likevel Klinsmann og Hertha å bli straffet for å ha brutt Den tyske fotballigaens (DFL) lisensreglement. Avisen siterer DFL på at samtaler pågår i sakens anledning. Ligaledelsen hevder å være «trygge på at saken blir løst».

Klinsmann ble ansatt som trener for Rune Almenning Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og resten av Hertha Berlin-troppen i slutten av november. Han har tatt på seg jobben ut inneværende sesong.

I utgangspunktet ble han engasjert som rådgiver av hovedstadsklubben. Hertha-investor Lars Windhorst sto bak ansettelsen.