Full EM-fest etter norsk 34-28 over Portugal, Bergerud med keepershow

Magnus Abelvik Rød blir spilt gjennom Portugals forsvar i EM-kampen i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Magnus Abelvik Rød blir spilt gjennom Portugals forsvar i EM-kampen i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud herjet med Portugal på vei til 34-28-seier i EM. De norske håndballgutta skaffet seg perfekte forutsetninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge starter hovedrunden med to poeng i ryggen og kan se fram til fire spennende kamper i Malmö, en av dem mot Sverige søndag.

– Jeg er fornøyd. Vi visste at Portugal er vanskelige å spille mot, med forrykende høyt tempo. Det er lenge siden vi gjorde så mange tekniske feil som i dag, men Torbjørn sto en fantastisk match igjen, og vi fikk i gang flere spillere. Det er veldig positivt, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

203 centimeter lange Rød slet i angrep både mot Bosnia-Hercegovina og Frankrike. Mot portugiserne var han i perioder helt ustoppelig. Før pause scoret han på seks av sju skudd og gjorde en sterk jobb også i forsvar.

– Jeg tviler ikke på meg selv. Det har fungert bra for meg i Bundesliga, sa Rød til NTB mandag.

Få spillere ofrer seg som ham i angrep. To-tre av satsingene mot Portugal var brutale. En gang ble han liggende etter å ha blitt slått luften ut av.

Keeper Bergerud spilte helt strålende. Han fikk Trondheim Spektrum til å eksplodere i jubel flere ganger.

Uttelling?

Gøran Johannessen er også påmeldt for fullt i EM etter en fin kveld med seks mål. Christian O'Sullivan var mannen bak flere viktige initiativ, og Norges forsvarsspill var jevnt over godt.

Magnus Jøndal prikket de viktige straffekastene inn som under VM i fjor, og han ble norsk toppscorer med sju mål. Harald Reinkind tok Røds plass etter pause og banket inn fire scoringer. Bergenseren er i form etter en høst med mye tillit i Kiel.

Sander Sagosen kommer man ikke utenom denne kvelden heller. Han scoret fem ganger.

Fulltreff?

EM fortsetter med hovedrunde og fire kamper i Malmö. Norge starter med kamp mot enten Island eller Ungarn fredag. Det avgjøres onsdag. I den puljen blir Danmark slått ut om ungarerne får med seg poeng mot Island. Søndag venter storkamp mot Sverige, som tok seg videre med knepen 28-26-seier over Polen.

Etter at Christian Berge ble landslagssjef våren 2014, har Norge tatt to VM-sølv og 4.- og 6.-plass i EM.

EM-vinneren får OL-plass i Tokyo i juli og august. Norge er uansett sikret en meget overkommelig OL-kvalifisering på hjemmebane (i Trondheim).

Personvernpolicy