Valverde ferdig som Barcelona-trener

Ernesto Valverde er ferdig som trener for FC Barcelona. Han er den første Barcelona-treneren på 17 år som blir sparket midt i sesongen.
Ernesto Valverde er ferdig som trener for FC Barcelona. Han er den første Barcelona-treneren på 17 år som blir sparket midt i sesongen. Foto: Hassan Ammar / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ernesto Valverde er ferdig som trener for FC Barcelona. Den tidligere Real Betis-treneren Quique Setién tar over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valverde har vært klubbens trener i 2,5 år og hadde fem måneder igjen av kontrakten sin. Barcelona har vunnet La Liga to ganger mens 55-åringen har vært trener.

I en uttalelse fra Barcelona heter det blant annet at de takker ham for hans profesjonalitet og hans engasjement, skriver BBC.

Barcelona har ikke vært på topp den siste tiden selv om de fortsatt topper spanske La Liga på bedre målforskjell enn Real Madrid etter 19 spilte kamper.

Mandag ble det meldt at den tidligere midtbanelegenden Xavi kunne være aktuell som Valverdes erstatter, men mandag kveld ble det klart at det er altså Setién som blir trener.

61-åringen hadde suksess med Real Betis over flere sesonger. Han har fått en kontrakt på 2,5 år, altså fram til juni 2022, skriver The Guardian. Setién er ventet å bli presentert på en pressekonferanse tirsdag.

Valverde er den første Barcelona-treneren som får sparken midt i sesongen siden Louis van Gaal fikk sparken for 17 år siden.