Slalåm: Kristoffersen kapret pallplass i Sveits

Henrik Kristoffersen lå 0,67 sekund bak ledende Daniel Yule etter første omgang av slalåmrennet i Adelboden. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen lå 0,67 sekund bak ledende Daniel Yule etter første omgang av slalåmrennet i Adelboden. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen slet med utstyret, men kjørte seg likevel opp fra 8.- til 2.-plass i søndagens verdenscuprenn i slalåm i Adelboden. Daniel Yule vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig bra å bli nummer to på en dag man sliter, sier Henrik Kristoffersen til NTB og sikter til at han har slitt med å finne riktig utstyr til rennene i Sveits.

Etter å ha kjørt ned til åttendeplass, 0,67 sekund bak Yule etter første omgang innrømmer Rælingen-gutten at han var forbannet på utstyret.

– Jeg føler at jeg bare kjører på 50 prosent. Vi byttet utstyr mellom omgangene. Da fungerte det bedre, men ikke optimalt, fortsetter verdenscuplederen.

Avstanden opp til sveitseren var for stor til at Kristoffersen klarte å spise inn forspranget.

– Jeg vet at dersom alt hadde vært perfekt, så hadde det vært mulig, Men det var ikke helt optimalt, og da ryker de siste tidelene der.

Kristoffersen ble til slutt nummer to, 0,23 sekund bak Yule, mens østerrikske Marco Schwarz ble nummer tre, 0,28 bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fortjent

Tross utstyrstrøbbel leverte det norske skiesset en solid finaleomgang og kjørte ned til ledelse da det gjensto sju kjørere i finaleomgangen. Kristoffersens 55,14 ble omgangens sjette beste tid, men var god nok til å løfte 25-åringen fra 8.- til 2.-plass i Adelboden.

Én etter én la seg bak nordmannen helt til Yule sto igjen i startbua. Sveitseren så ut til å rote bort seieren med en stor feil ved inngangen til henget, men hentet seg inn og vant til slutt med 0,23 sekund.

– Det var fortjent at Yule vant i dag, sa Kristoffersen til TV 2 etter den dramatiske avslutningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solevåg nest raskest

Sebastian Foss Solevåg leverte finaleomgangens nest raskeste tid og kjørte seg opp fra 19. til 10.-plass.

Atle Lie McGrath, som fra startnummer 75 la seg på 14.-plass etter første omgang, hektet halvveis ned i finaleomgangen. Uansett viste 19-åringen svært lovende takter før resten av sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Timon Haugan kjørte ikke raskt nok til å få kjøre finaleomgangen, mens Lucas Braathen, Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang.

Med søndagens andreplass topper fortsatt Kristoffersen sammenlagtcupen i alpint med 611 poeng. Det er 78 poeng foran Alexis Pinturault og 92 poeng foran Aleksander Aamodt Kilde.