Dødsulykke i Rally Dakar

Portugisiske Paulo Goncalves døde under en etappe i Rally Dakar.
Portugisiske Paulo Goncalves døde under en etappe i Rally Dakar. Foto: Juan Mabromata / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den rutinerte portugisiske motorsyklisten Paulo Goncalves omkom søndag i en ulykke på sjuende etappe av Rally Dakar i Saudi-Arabia. Han ble 40 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødsulykken skjedde etter 276 kilometer av søndagens etappe fra Riyadh til Wadi ad-Dawasir, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

Goncalves fikk hjertestans i ulykken, og han var bevisstløs da ambulansepersonell kom til stedet klokken 10.16 (8.16 norsk tid). Portugiseren ble fløyet til sykehus, der det ble konstatert at han var død.

– Etter gjenopplivingsforsøk på stedet ble deltakeren fløyet til Layla-sykehuset, der han beklageligvis ble bekreftet død, uttaler arrangøren.

Goncalves deltok i sitt 13. Dakar-rally og lå på 10.-plass i sammendraget i motorsykkelklassen. Hans beste resultat i konkurransen kom i 2015, da han vant én etappe og ble nummer to sammenlagt.

40-åringen rakk så vidt starten i årets Rally Dakar etter å ha blitt skadd i et krasj hjemme i Portugal i desember. Da måtte han opereres for en sprukket milt.

– Det er en seier for meg bare å være her på startstreken, sa han før starten i Rally Dakar.

Goncalves er den 29. deltakeren som er omkommet i Rally Dakar siden oppstarten i 1979. Forrige dødsulykke skjedde for fem år siden. Da omkom den polske motorsyklisten Michal Hernik.