Karabatic: – Hadde Norge vært bare Sander, ville det vært enkelt

Nikola Karabatic kjenner på frykten før søndagens EM-møte med Norge.
Nikola Karabatic kjenner på frykten før søndagens EM-møte med Norge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Frankrikes superstjerne Nikola Karabatic utpeker Norge som klar favoritt foran søndagens storduell i håndball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris Saint-Germain-profilen slår fast at det franske laget ikke bare kan konsentrere seg om Sander Sagosen. Karabatics kamerat fra klubblaget glitret og hamret inn tolv mål mot Bosnia-Hercegovina fredag, men franskmannen vet at Norge har flust av gode spillere.

– Norge er ikke bare Sander. Om det var tilfelle, ville det vært enkelt, sier Karabatic til NTB.

– Norge har et veldig godt lag, som spiller bra i forsvar, er farlig i alle posisjoner og spiller raskt. Ja, Sander spiller på et høyt nivå, men vi må konsentrere oss om alle, fortsetter han.

Frankrike tapte overraskende 25-28 mot Portugal i EM-åpningen. Karabatic beskriver søndagens Norge-møte som en kamp de må vinne.

– Det er vinn eller forsvinn for oss. Så vi har mye press på oss. Og Norge spiller hjemme. Så det blir veldig farlig, og de er betydelige favoritter. Men jeg tror på sjansene våre. Vi skal gi alt vi har, sier han.

Sagosen og co. drar fordel av å ha hjemmepublikummet i Trondheim i ryggen søndag, men den norske midtbacken venter en svært tøff kamp mot verdensmesterne fra 2017.

– Det blir krig i to ganger 30 minutter. Det er sjelden Frankrike kjenner slik på presset i et gruppespill, sier Sagosen.

Han roser lagkameraten Karabatic.

– Han er en vinnertype. Karrieren hans snakker for seg selv.

Personvernpolicy