Lundby slått av tenåring tross bakkerekord i Sapporo

Maren Lundby var nest best i verdenscuprennet i Sapporo lørdag.
Maren Lundby var nest best i verdenscuprennet i Sapporo lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby kjempet om seieren etter et svev på 139 meter i Sapporo, men ble henvist til 2.-plass av den østerrikske 18-åringen Marita Kramer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kramer ledet med 1,2 poeng etter første omgang og økte den differansen til 4,6 poeng i finaleomgangen selv etter at Lundby hadde plantet skiene på 139 meter.

Det er bakkerekord med fire meters margin.

Kramer klarte å holde nervene i sjakk da hun satte utfor som siste kvinne i finalen, og et solid hopp på 135 meter sikret hun sin første seier noensinne i verdenscupen.

– Kan ikke tro det

– Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg forventet ikke å vinne, men jeg hadde en god følelse i bakken. Jeg leverte to gode hopp, og jeg vil prøve å repetere det i morgen, sa 18-åringen.

Blant de seks øverste hopperne på resultatlisten var det fire østerrikere. Eva Pinkelnig ble nummer tre, Daniela Iraschko-Stolz nummer fem og Chiara Hölzl nummer seks.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Det var en flott konkurranse for det østerrikske laget. Jeg gjorde to gode hopp her, og jeg håper jeg hopper enda bedre i morgen, sa Maren Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby i tett

Silje Opseth ble nest best av de norske hopperne med en 12.-plass lørdag. Hun hoppet 115,5 og 125 meter.

Anne Odine Strøm hoppet 114,5 meter i første omgang og 116 meter i den andre. Det ga 17.-plass i det japanske rennet.

Tidligere i sesongen har Lundby vunnet to renn i Lillehammer, mens det ble en 5.-plass i tyske Klingenthal i midten av desember. Hun leder verdenscupen sammenlagt foran Hölzl. Lundby har 325 poeng, mens østerrikeren ligger på 280 poeng etter lørdagens konkurranse.

Søndag er det nytt renn i storbakken i Sapporo. Det går midt på natten norsk tid.