Keeperkometen før EM: – Finnes ikke noen bedre følelse

Torbjørn Bergerud (til venstre) og Kristian Sæverås (i midten) skyver Espen Christensen opp på tribunen i EM-starten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Torbjørn Bergerud (til venstre) og Kristian Sæverås (i midten) skyver Espen Christensen opp på tribunen i EM-starten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristian Sæverås (23) får sjansen til å skinne foran hjemmepublikummet under håndball-EM. Han har kjørt drømmeopplegget i hodet flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer er det keeperveteranen Espen Christensen (34) og William Aar som ikke får plass i den norske EM-troppen. Den skal inneholde 16 navn og meldes inn torsdag ettermiddag.

– Man ligger og drømmer og ser for seg forskjellige scenarioer. Jeg håper jeg kan komme inn og stenge buret og få med meg publikum. Det finnes ikke noen bedre følelse enn det, og i hvert fall ikke i et EM på hjemmebane, sier oslogutten Sæverås til NTB.

Onsdag ville han ikke avsløre om han er med blant de 16 eller ikke.

Norge kan gjøre seks bytter i troppen i løpet av mesterskapet. Torbjørn Bergerud (25) er et klart førstevalg på keeperplassen i inngangen til EM.

Han og Christensen har samarbeidet i tre mesterskapet i perioden 2017-19. Nå er den konstellasjonen satt på hold og kan være over.

Vil vente

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og så er det jo noe nytt for meg ikke å være med bare som læregutt og kanskje å få en større rolle enn tidligere, sier Sæverås til NTB onsdag.

Dersom Norge går videre til hovedrunden, vil det sende Sæverås tilbake til byen der han startet livet som proffspiller som 20-åring: Malmö.

Etter det flyttet han til Aalborg sommeren 2018. Etter denne sesongen reiser han til den tyske bundesligaen og Leipzig.

Frankrike-ekspert?

Sæverås var med til EM for to år siden, men spilte bare noen sekunder mot Sverige.

Frankrike er Norges store utfordrer i gruppespillet i Trondheim. Franskmennene avslutter mye fra 6-meteren, og på slike skudd er Sæverås sterk.

– Jeg er komfortabel på slike avslutninger og føler vel at det har blitt min styrke de siste årene, sier Sæverås.

I Trondheim venter vel 8000 tilskuere. I Malmö ligger det an til over 13.000 på tribunene. Sluttspillet i Stockholm vil gå med cirka 20.000 på tilskuerplass.

– Press, forventninger og det å spille foran mange tilskuere takler jeg bedre nå etter to sesonger i Aalborg, sier Sæverås.

Norges første EM-kamp spilles fredag mot Bosnia-Hercegovina.

Personvernpolicy