Lindvik på pallen i hoppuka: – Dette er det beste jeg har gjort i livet

Marius Lindvik ble nummer to sammenlagt i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Marius Lindvik ble nummer to sammenlagt i hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marius Lindvik ble nummer to sammenlagt i hoppuka etter at han endte på 3.-plass i Bischofshofen. Polske Dawid Kubacki vant både rennet mandag og sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lindvik hoppet 139 meter i den første omgangen og 137 meter i finaleomgangen. Totalt holdt det til 289,4 poeng og 3.-plass i Bischofshofen, og 2.-plass sammenlagt i hoppuka. Vinner Kubacki fikk 300,9 poeng i mandagens renn, mens andremann Geiger endte på 291 poeng.

– Dette er det beste jeg har gjort i livet. Det er helt sykt. Jeg har ikke ord jeg nå. Det er helt sykt at jeg presterer på så høyt nivå under hele turneringen, sa 21-åringen til TV 2.

– Det er helt sykt

Kubacki var overlegen og vant hoppuka sammenlagt etter å ha slått knockout på konkurrentene i Bischofshofen med hopp på 143 og 140,5 meter.

Polakken var 9,1 poeng foran Lindvik før avslutningsrennet og var til slutt 20,6 poeng foran 21-åringen etter finaleomgangen.

Karl Geiger ble nummer to i avslutningsrennet i Bischofshofen, men det var hoppukedebutant Lindvik som knep 2.-plassen i sammendraget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt sykt. Jeg slet litt med å finne ut av bakken her, men syns jeg gjorde det i 1. omgang. Jeg hadde ikke forventet dette da jeg dro ned hit. Det er morsomt, sier Lindvik til TV 2.

28. gang på pallen sammenlagt

Det er 28. gang Norge har en hopper på seierspallen sammenlagt i hoppuka. Ti seirer, ni annenplasser og åtte tredjeplasser var fasiten foran mandagens renn i Bischofshofen.

Lindvik sørget for at en norsk hopper har stått på pallen i tre av de fire siste utgavene av hoppuka. I 2017/18-utgaven ble Anders Fannemel nummer tre, og året etter ble det samme plassering på Daniel-André Tande.

Sist gang en norsk hopper vant i Bischofshofen var i 2011, da nåværende TV 2-ekspert Tom Hilde endte øverst på pallen. Før Lindviks andreplass mandag var forrige norske pallplass i bakken i Bischofshofen i 2012, da Anders Jacobsen også ble nummer to.