Chelsea enkelt videre, Tottenham må spille omkamp

Chelseas Ross Barkley jubler for sin 2-0-scoring mot Nottingham Forest. Foto: Ian Walton / AP / NTB scanpix Foto: Ian Walton / AP

Mens Chelsea sikret en enkel 2-0-seier over Nottingham Forest i FA-cupen, klarte Tottenham bare 1-1 mot Middlesbrough. Det betyr omkamp for José Mourinhos menn.

Chelsea vant FA-cupen i 1970, og i søndagens FA-cupkamp mot Nottingham Forest stilte London-laget i retro drakter for å feire 50-årsjubileet.

Unggutten Callum Hudson-Odoi sendte hjemmelaget Chelsea i føringen etter bare seks minutter da han ble servert av Pedro. En halvtime ut i kampen økte Ross Barkley ledelsen. Nottingham Forest-keeper Jordan Smith måtte gi retur på et skudd fra Hudson-Odoi, og Barkley var våken og satte ballen i det åpne buret til 2-0.

I 2. omgang kom det ingen scoringer. Chelsea-trener Frank Lampard kunne dermed juble for forventet avansement fra FA-cupens tredje runde.

Moura reddet Tottenham

Flere Premier League-lag fikk det tøft i lørdagens FA-cupkamper. Aston Villa og Brighton røk ut, mens Manchester United var ett av topplagene som må ut i omkamp.

José Mourinhos Tottenham møtte Middlesbrough på bortebane søndag og fikk det også tøffere enn ventet. Begge lagene hadde gode målsjanser i første omgang, men gikk til pause på stillingen 0-0.

Fem minutter ut i 2. omgang rystet Ashley Fletcher Tottenham da han satte inn 1-0 etter å ha kommet alene med keeper Paulo Gazzaniga. Lucas Moura sørget for balanse i regnskapet da han headet inn 1-1-målet etter 61 minutters spill.

Tottenham klarte imidlertid ikke å score flere mål, og 1-1-resultatet betyr at lagene må møtes i en omkamp i London.

Crystal Palace røk ut

Sheffield United, som så langt har hatt en god Premier League-sesong, vant bare 2-1 mot AFC Fylde, som til vanlig spiller på nivå fem i England. Leon Clarke scoret det avgjørende målet.

Crystal Palace møtte Derby på hjemmebane og røk ut etter 0-1-tap. Chris Martin ble Derbys helt med sin scoring i første omgang. Wayne Rooney spilte hele kampen for Derby. Hjemmelaget måtte spille siste halvtime med ti mann etter at Luka Milivojevic fikk direkte rødt kort.

Norske Chuma Anene og hans Crewe tapte 1-3 hjemme mot Barnsley. Anene spilte hele kampen. Bersant Celinas Swansea gikk på et stortap borte mot Queens Park Rangers. QPR tok seg videre i FA-cupen med en 5-1-seier.

West Bromwich Albion er også videre etter å ha vunnet 1-0 mot Charlton. Det samme er Northampton, som slo Burton Albion 4-2. Bristol Rovers og Coventry må ut i omkamp.