Norge viste god EM-form med timålsseier over Serbia

Sander Sagosen og Norge vant til slutt 38-28 mot Serbia i Golden League søndag. Foto: Stephane Pillaud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge slo Serbia 38-28 i Golden League i Paris søndag. EM starter for Norge mot Bosnia-Hercegovina fredag neste uke.

Serbia hang godt med i en omgang, og lagene gikk inn til pause med uavgjort 16-16, men etter hvilen tok Christian Berges menn ansvar og vant kampen 38-28.

Norge tok en tidlig ledelse og ledet på det meste 9-5, men Serbia kjempet seg tilbake i kampen, mye takket være en god keeper. Han reddet flere av Norges straffekast, inkludert to fra Sander Sagosen, og holdt laget inne i kampen helt til Sagosen satte inn 21-19 og Norge dro fra og vant.

Det ble også dramatikk etter drøyt ti minutter da Sagosen skled på en av reklameplakatene på gulvet, men Norges store stjerne unngikk å skade seg.

Sagosen dominerte i tapet mot Danmark fredag, men trener Christian Berge var før kampen klar på at Norge måtte involvere flere spillere i større grad.

– Sander vil mye og vil vinne hver eneste kamp han spiller, så må vi passe på at vi ikke blir en enmannshær og at hele laget bidrar, så det er litt av oppgaven i dag, sa Berge til TV 2.

Den norske stjernen gjorde en god jobb med å få de andre spillerne involvert, og utover i kampen var det ingen tvil om at det skulle gå Norges vei. I siste sekund fikk Tom Kåre Nikolaisen sitt første landslagsmål da han scoret kampens siste mål i 38-28 seieren.

Golden League-turneringen er Norges oppvarming til EM. Laget EM-åpner mot Bosnia-Hercegovina fredag neste uke. Så følger kamper mot Frankrike og Portugal. De to beste fra gruppen går til hovedrunden.