Manchester United må ut i omkamp

Manchester Uniteds keeper Sergio Romero reddet laget ved flere anledninger. Foto: Rui Vieira / AP /NTB scanpix
Manchester Uniteds keeper Sergio Romero reddet laget ved flere anledninger. Foto: Rui Vieira / AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Verken Manchester United eller Wolverhampton fant veien til nettmaskene, og lagene må dermed ut i omkamp etter 0-0 i lørdagens FA-cupkamp.

– Det var en tøff kamp. Vi var best i 2. omgang og dominerte, men det var et godt og organisert lag vi møtte. Men la oss kjøre på, nå venter en ny kamp, sa Wolverhampton-trener Nuno Espírito Santo i et intervju etter kampen.

– Vi dominerte i første omgang, men så ble vi trykket bakpå, og vi kom ikke helt i gang i annen omgang. Jeg synes uavgjort er et fair resultat, sa Ole Gunnar Solskjær til Viasport.

Solskjær og hans Manchester United startet 2020 med ligatap for Arsenal. Borteoppgjøret mot Wolverhampton i FA-cupens 3. runde var en god mulighet for United til å sikre årets første seier, mot laget som slo hans United i kvartfinalen forrige sesong.

Wolverhampton ligger kun to plasser og ett poeng bak Solskjærs menn på Premier League-tabellen, og 13 minutter ut i kampen var det bare en god Sergio Romero i United-buret som hindret Matt Doherty i å sende hjemmelaget i føringen.

Solskjær hadde gjort flere endringer på laget etter Arsenal-kampen, noe som tyder på at FA-cupen ikke prioriteres høyt. Marcus Rashford og Aaron Wan-Bissaka var blant dem som startet på benken, mens Anthony Martial og Jesse Lingard ikke engang var i troppen.

Passiv start

Manchester United, med stortalentet Mason Greenwood på topp, skapte lite i den første omgangen. Heller ikke hjemmelaget hadde mye å by på de første 45 minuttene, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Tidlig i annen omgang testet Pedro Neto skuddfoten, men Romero reddet avslutningen fra 19-åringen uten problemer.

Da det gjensto vel 20 minutter av kampen, byttet Solskjær inn Rashford og Fred. Rashford markerte seg umiddelbart med en avslutning i tverrliggeren. Noen minutter senere fikk Wolverhampton et mål annullert da Doherty headet ballen i nettet via sin egen arm.

Oppgjøret endte imidlertid målløst, og lagene må dermed ut i omkamp på Old Trafford. Omkampene i FA-cupen spilles 14. og 15. januar.

– Det er mange kamper nå, men vi har en god tropp, så det skal gå fint. I den første omgangen hadde vi ballen mye og styrte, men i andre ble det tøffere for oss, sa Uniteds svenske midtstopper, Victor Lindelöf.

Leicester og Manchester City videre

Leicester og Manchester City, som innehar annen- og tredjeplassen i Premier League, vant som forventet sine FA-cupoppgjør. Leicester slo Wigan 2-0 på hjemmebane etter et tidlig Wigan-selvmål og en scoring av Harvey Barnes.

Manchester City vant 4-1 over Port Vale. Pep Guardiolas lag hadde i utgangspunktet en lett oppgave mot laget fra nivå fire i England. Alexander Zinchenko sendte de lyseblå oppskriftsmessig i ledelsen, men bortelaget utlignet til 1-1 etter 35 minutter da Tom Pope stanget ballen i nettet.

Sergio Agüero kunne ikke tillate en FA-cupsmell mot et League Two-lag, og tre minutter før pause gjorde argentineren 2-1. Taylor Harwood-Bellis og Phil Foden sørget for at det endte med tremålsseier.

Joshua Kings Bournemouth slo Luton 4-0. Selv er King ute med en muskelskade i fem-seks uker. I kampen mellom Fleetwood og Portsmouth endte det med 2-1 seier til Portsmouth.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden