Her setter Lindvik kursen for Bischofshofen-dramaet

Marius Lindvik, Daniel-André Tande og fysisk trener Tom Lindinger laster inn bagasjen før de satte kurs for Bischofshofen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Marius Lindvik, Daniel-André Tande og fysisk trener Tom Lindinger laster inn bagasjen før de satte kurs for Bischofshofen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag kveld kan Marius Lindvik (21) bli historiens niende norske hoppukevinner. Avslutningen i Bischofshofen ligger an til å bli et drama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

9,1 poeng skiller den norske sensasjonsmannen og den polske hoppukelederen Dawid Kubacki når ett renn gjenstår. Tyske Karl Geiger og verdenscupleder Ryoyu Kobayashi følger henholdsvis 4,2 og 4,6 poeng deretter.

Ingen av de fire er ute av kampen om sammenlagtseieren, men Kubacki og Lindvik stiller med de beste kortene.

– Bischofshofen blir spennende nå. Det blir en setting som blir helt rå, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB etter å ha sett Lindvik kopiere seieren fra nyttårshopprennet i Bergiselbakken.

Står 21-åringen igjen som den store triumfatoren også etter mandagens renn i Bischofshofen, havner han i storfint selskap. Olaf B. Bjørnstad, Toralf Engan, Torgeir Brandtzæg, Bjørn Wirkola, Ingolf Mork, Espen Bredesen, Sigurd Pettersen og Anders Jacobsen er Norges åtte sammenlagtvinnere i hoppuka så langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lindvik kan bli nummer ni.

Tett program

Muligheten for det hadde ikke 21-åringen reflektert så mye over etter lørdagens renn. Da gikk det temmelig i ett fra han satte nedslag på 120,5 meter i finaleomgangen.

Etter at presserunden var over i bakken, bar det rett til internasjonal pressekonferanse og dopingkontroll i sentrum av Innsbruck. Deretter ble det en ny kort runde med intervjuer.

Ved 18.30-tiden tok 21-åringen plass i en ventende bil sammen med lagkamerat Daniel-André Tande, mediesjef Steinar Bjerkmann og fysisk trener Tom Lindinger. Så ventet den omkring tre timer lange turen til Bischofshofen, kun avbrutt av et kort stopp på utøverhotellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble dermed sen lørdagskveld før Lindvik og hans følge ankom Sporthotel Alpenland i St. Johan, der de norske hopperne har sin base under avslutningen.

– Det blir fullt program, men jeg skal nok greie å få hvilt litt. Det kommer en tre timers biltur, så da skal jeg få slappet av, smilte Lindvik før han forlot Bergiselbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tror på Lindvik

Allerede søndag er det kvalifisering i Bischofshofen, en bakke Lindvik aldri har hoppet i. Mandag utspiller dramaet om hoppukeseieren seg samme sted.

– Jeg mener at Lindvik er kapabel til å hoppe på et mye høyere nivå enn Kubacki, men jeg ser det kanskje med litt norske briller, sa Daniel-André Tande om duellen som venter.

– Lindvik er i kjempeform og Bischofshofen er en flybakke. Det er mulig å hoppe veldig langt der. Jeg tror kanskje «Linus» er hakket flinkere til å fly enn Kubacki, tilføyde han.

De første svarene kommer søndag.