Trønder-Jenssen rett inn i landslagsdiskusjonen

Jan Thomas Jenssen kan fort får flere representasjonsoppdrag for Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Jan Thomas Jenssen kan fort får flere representasjonsoppdrag for Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke bli overrasket om 23-åringen Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik kommer inn på allroundlandslaget i langrenn neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bondesønnen fra samme sted som tidligere statsminister Johan Nygaardsvold har sjarmert og imponert hittil i Tour de Ski. Spesielt var han god i de to første etappene i Lenzerheide. I Toblach ble det 25.- og 19.-plass på ham.

Jenssen kom inn i troppen på overtid som førstereserve da Sindre Bjørnestad Skar meldte forfall grunnet forkjølelse.

Etter fire etapper er han plassert som nummer 18 på sammenlagtlista. Jensen var uheldig med fall og 18.-plass på sprinten i Lenzerheide, men har ellers levert solid. Kanskje ble det litt overtenning på den individuelle 15-kilometeren i Toblach.

Jenssen har 2.51 minutter opp til ledende Aleksandr Bolsjunov foran de tre avsluttende etappene i Val di Fiemme.

Gutten er i form, men vil ikke høre snakk om landslaget ennå.

– Det vet jeg ikke noe om. Vi er så vidt bikket januar, og langrennssesongen er lang. Jeg kan rote meg bort mye, jeg. Det er mange som går fort. Spør meg heller under NM del 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kanskje vi kan spørre under NM del 1 i Konnerud også?

– Ja, kanskje. Det er et kjedelig svar, men sånn er det.

Gjevt selskap

Jenssen stortrives i selskap med de beste. Han er ikke ukjent med mange av dem fra før heller. Han har konkurrert mot jevngamle Johannes Høsflot Klæbo siden han var en liten gutt, og sammen med blant andre nettopp trønderkollega Klæbo tok han gull i stafett under junior-NM i 2016.

– Dette er kjempeartig. Det er et sirkus som jeg ikke er vant til og veldig artig å få oppleve. Jeg tar med meg at jeg er i veldig god form. Jeg er klar til å kjempe videre med nebb og klør, sa Klæbo tidligere i touren.

Konturer

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum er strålende fornøyd med det Jenssen har levert hittil i touren.

– Jeg er ekstremt fornøyd med ham. Han kommer hit uten respekt og går så fort han kan, og det er veldig fort, sier Nossum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Thomas Jenssen har vunnet to 15-kilometere hittil i sesongen. Han vant norgescuprennet på Gålå og skandinavisk cup i Vuokatti i Finland.

– Ser vi konturene av en kommende landslagsmann?

– Ja. Det er ingen tvil om at han har muligheten til det. Han er så vidt tørr i ørene og går fort på ski. Det lover godt for hans del, mener Nossum.