Ny storseier til Storhamar over Lillehammer i Mjøsderbyet

Storhamars Rasmus Ahlholm scoret ett mål og hadde en målgivende i seieren over Lillehammer

Lillehammer jaktet revansje mot Storhamar etter 2-5-tapet borte lørdag, men lå under 0-3 etter bare 17 minutter hjemme mandag. Det endte 4-1 til gjestene.

De rødkledde fra Lillehammer skulle reise kjerringa etter at de ledet 1-0 borte mot Storhamar lørdag, for å så tape 2-5, men det skjedde ikke hjemme i Eidsiva Arena mandag.

Allerede etter fem minutter sto det 1-0 til Storhamar ved Mats Larsen Mostue. Jonas Djupvik Løvlie vant en dropp og spilte pucken til Mostue, som hamret inn Storhamar-ledelse fra distanse.

Nysigneringen Rasmus Ahlholm banket inn 2-0 fem minutter senere, og også denne scoringen kom like etter en dropp. Mannen med nummer 40 på drakta la pucken via Lillehammer-målvakt Christoffer Bengtsberg sin hanske og i mål.

Overtallsmål

Og da Matthew Prapavessis satte inn 3-0 etter 17 minutter i overtall, så det bekmørkt ut for hjemmelaget. De gulkledde gjestene fikk pucken til å gå fort før Prapavessis skjøt pucken i mål fra venstre.

Lillehammer hang mer med i den andre perioden og vant skuddstatistikken 14-6, men klarte ikke å få pucken i mål.

Hjemmelaget fikk redusert like før slutt. Like etter et Storhamar-overtall kjempet en liggende Nick Dineen inn 1-3 fra to meter. Likevel klarte ikke hjemmelaget å komme nærmere. Patrick Thoresen fikk æren av å sette inn 4-1 i åpent mål med 20 sekunder igjen. Storhamar vant 4-1.

4-1-seieren gjør at Storhamar nå er ti poeng foran rival Lillehammer. Før de to tapene var Lillehammer bare fire poeng bak på 3.-plass, men den luka har nå økt til ti poeng.

Frisk og Stavanger effektive i overtall

I Manglerudhallen tok hjemmelaget ledelsen tidlig i oppgjøret mot Stavanger etter scoring av tidligere NHL-proff David Booth. Så scoret Stavanger fire mål på to perioder, der tre kom i overtallspill.

Mellom andre og tredje periode var det et hakk i isen som forsinket oppgjøret med drøye timen. Ingen mål ble notert i siste periode - Stavanger vant 4-1 og er fortsatt elleve poeng foran Storhamar.

Også Frisk Asker var nådeløse i overtallsspill mot Vålerenga. Alle målene til Asker-laget kom i overtall. De scoret to mål på tre minutter i den første perioden, begge i fem mot fire. Også i den andre perioden ble det to mål i overtall. Frisk vant til slutt 4-0.

Da Sparta utlignet til 2-2 i undertall trodde de fleste at det skulle bli spennende i Stjernenhallen, men sju (!) strake scoringer av hjemmelaget, før en sen redusering, gjorde at det ble hele 9-3 til hjemmelaget. Stjernen er nå forbi Sparta på tabellen.