Håndball: Intens avslutning sørget for nytt Elverum-gull

Lukas Sandell jubler for den siste scoringen i kampen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Lukas Sandell jubler for den siste scoringen i kampen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble jevnt til siste minutt, men Elverum trakk det lengste strået etter en ellevill cupfinale. Hedmarkingene vant 35-33 og har nå vunnet to NM-gull på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storfavoritten i hvitt innfridde forventningene, men fikk det tøft mot Haslum i Oslo Spektrum søndag. Det sto 32-32 med to minutter igjen, før Haslum-kaptein Anders Røe fikk en tominutter.

Magnus Fredriksen satte inn 33-32, før Binai Aziz hadde muligheten til å utligne til 33-33 med minuttet igjen, men skjøt i stolpen. På det påfølgende angrepet banket Lukas Sandell inn 34-33, før Aziz reduserte umiddelbart.

Haslum kjørte mann-mann-forsvar, men nevnte Landell fikk æren av å avslutte cupfinalen med å banke inn 35-33 med to sekunder igjen.

Revansje

Dermed kunne hedmarkingene juble over sitt andre NM-gull på rad, foran 6548 tilskuere i cupfinalearenaen. I 2018 slo de Halden 30-22. I tillegg fikk Elverum revansje for finaletapet i 2016, da de røk 26-28 for Haslum.

– Jeg fikk sykt flashback til 2016, for det samme skjedde da og. Det var de små marginene som bikket det i vår favør denne gangen. Det var helt fantastisk. Det er så bra at vi var så sterke på slutten. Det var helt nydelig, sa Elverum-trener Michael Apelgren til TV 2 etter triumfen.

Islandske Sigvaldi Gudjónsson ble kampens store spiller med ni mål fra sin kantposisjon.

– Det var en helt vanvittig kamp, og en vanvittig kvalitet på kampen. Vi presterte ekstremt bra i dag, sa islendingen.

– Jeg hadde mange bomskudd, men også noen mål. Det var deilig med seier, sa nimålsscoreren.

(Saken fortsetter under)

Sigvaldi Gudjónsson og resten av Elverum-laget feirer etter finaleseieren over Haslum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sigvaldi Gudjónsson og resten av Elverum-laget feirer etter finaleseieren over Haslum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

God omgang av Haslum

Haslum åpnet godt og ledet 7–5 før Elverum scoret tre strake og ledet 8–7. Så mistet Elverum strekspiller Thomas Solstad etter 17 minutter da han fikk rødt kort etter å ha vært inne med to strake armer i halspartiet til Binai Aziz.

Drøye minuttet senere var det de rødkledde fra Bekkestua som var foran 9-8, etter å ha utnyttet overtallet til det maksimale.

Lagene fulgte hverandre tett det siste kvarteret av den første omgangen. Sander Andreassen Øverjordet satte inn 14–14 med tre sekunder igjen. Det var også resultatet til pause.

Kom ut i 100

Elverum satte et vanvittig tempo fra start av den andre omgangen og ledet 18–15 etter 33 minutter.

Men Haslum ga seg aldri og kjempet seg inn i kampen igjen. Med 13 minutter igjen sto det 24-24, sterkt anført av unggutten Felix Abrahamsen Lunde. 20-åringen scoret totalt fem mål for Haslum, to færre enn Haslums toppscorer Stian Brevik.

Elverum var oppe med tre mål med fem minutter igjen, men igjen hentet Haslum inn ledelsen. Etter to strake Haslum-mål sto det 31–30 til Elverum med 56 minutter på klokka.

Så fikk Røe tominutteren som ødela for Haslum. Tre Elverum-mål de siste to minuttene gjorde at det var de hvitkledde som kunne juble til slutt.

Personvernpolicy